„Amiază împotriva lui Putin”. Iulia Navalnaya, văduva lui Navalnîi, a votat la Ambasada Rusiei din Berlin

Ultima actualizare:

Iulia Navalnaya, văduva regretatului lider al opoziției Alexei Navalny, mort în închisoarea „Lupul Polar” pe data de 16 februarie, a stat duminică la coadă în fața ambasadei Rusiei din Berlin pentru a-și exercita dreptul la vot. Ea a primit flori de la cei prezenți și a făcut fotografii cu cei care așteptau la coada lungă din fața Ambasadei Rusiei din capitala Germaniei.

„Amiază împotriva lui Putin”

image

Mii de oameni s-au prezentat duminică la secțiile de votare din toată Rusia pentru a lua parte la ceea ce opoziția anti-Kremlin a declarat că este un protest politic pașnic, dar simbolic, împotriva realegerii președintelui Vladimir Putin.

Într-o acțiune numită „Amiază împotriva lui Putin”, rușii care se opun liderului veteran de la Kremlin s-au dus la secția de votare locală la prânz, fie pentru a-și strica buletinul de vot în semn de protest, fie pentru a vota pentru unul dintre cei trei candidați care se opun lui Putin, care este larg așteptat să câștige.

Iulia Navalnaia a votat în Berlin

Iulia Navalnaia, văduva lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse faţă Vladimir Putin care a murit în închisoare, s-a prezentat duminică la ambasada Rusiei la Berlin pentru a vota în alegerile prezidenţiale din ţara sa, da şi pentru a participa la protestul "Amiază împotriva lui Putin", relatează AFP şi Reuters.

Îmbrăcată cu o jachetă neagră, Navalnaya a primit flori de la susținători și a discutat cu alegătorii la coada lungă din fața ambasadei din capitala Germaniei.

image

Ea a făcut apel înainte de scrutin la susţinătorii săi să meargă la urne în acelaşi moment, duminică la prânz (09.00 GMT), şi să voteze cu orice alt candidat decât Vladimir Putin.

Iulia Navalnaia s-a aşezat la coadă în faţa ambasadei, a acceptat să facă selfie-uri cu simpatizanţii, în timp ce nu departe de ea avea loc o manifestaţie împotriva realegerii lui Putin pentru un nou mandat.

Potrivit Reuters, purtătoarea de cuvânt Kira Iarmîş a postat pe reţeaua de socializare X fotografii cu Iulia Navalnaia stând la coadă în faţă ambasadei Rusiei din Berlin. Activiştii susţin că unii oameni au scandat "Iulia, Iulia" şi au aplaudat.

Ruşii votează duminică în ultima zi a unui scrutin menit să celebreze triumful lui Putin, aflat în fruntea ţării de 24 de ani, în pofida represiunii din ţară, notează AFP.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net