Cum ajungi în cel mai frumos sat din lume. Turiștii care vin aici sunt de o sută de ori mai mulți decât locuitorii

Ultima actualizare:

În cel mai frumos sat din lume casele datează din secolul al XIV-lea. Nu are obiective turistice, dar are o frumusețe cu totul aparte. Este extrem de popular printre turiștii din întreaga lume. Numărul acestora, mai ales primăvara și vara este de o sută de ori mai mare decât cel al locuitorilor. Se spune că o stradă din acest sătuc este cel mai fotografiat loc din lume.

Unde este cel mai frumos sat din lume

Cel mai frumos sat din lume a împlinit 638 de ani. Sursă foto: omiesiunadecalatorii.world
Cel mai frumos sat din lume a împlinit 638 de ani. Sursă foto: omiesiunadecalatorii.world

Odata ajuns aici, lasi timpul la intrare si nu faci altceva decat sa te bucuri de fiecare clipa. Totul în jur este atât de frumos încât nu mai ai nevoie de nimic, decât să privești.

În Bibury, satul din frumosul Cotswolds din Gloucestershire, din Anglia este greu sa alegi pentru că loc este mai frumos ca altul. Casele din piatră de culoarea mierii se întind de-a lungul râului Coln și sunt fermecătoare. Hanul acoperit cu iederă veghează lângă podul de peste râu.

Satul Bibury a fost construit în anul 1380. Foto: Facebook/Bibury, Gloucestershire
Satul Bibury a fost construit în anul 1380. Foto: Facebook/Bibury, Gloucestershire

Arlington Row, o stradă plină cu căsuțe antice care dăinuie din 1300, îți depășeșete imaginația. Micile adăposturi, pline de farmec, sunt imaginea cărților poștale. Se spune că strada Arlington Row este este unul din locurile cel mai mult fotografiat din întreaga lume.

Este, de asemenea, o zonă de conservare arhitecturală notabilă la nivel național. Locul superb a apărut și în filmul celebru în care a jucat Robert De Niro și Michelle Pfeiffer, Stardust. Deși nu există multe atracții turistice, satul în sine este de o frumusețe aparte.

Bibury are 700 de locuitori, turiștii sunt de 100 de ori mai mulți

Bibury este o destinație turistică importantă, cunoscută pentru căsuțele sale din piatră, cu acoperișuri abrupte. În urmă cu câteva secole aceste căsuțe erau locuite de cei care se ocupau cu țesătoria.

Satul Bibury a fost construit în anul 1380. Foto: Facebook/Bibury, Gloucestershire
Satul Bibury a fost construit în anul 1380. Foto: Facebook/Bibury, Gloucestershire

În Bibury există, de asemenea, o păstrăvărie, o biserică, un anticariat, două cafenele și un restaurant. Râul Coln se află lângă sat și are o potecă superbă de-a lungul acestuia. Poteca se deschide spre o pajiște care are și o insulă cunoscută sub numele de Insula Rack.

Se spune că împăratul Hirohito a rămas în sat în timpul turneului său european din anul 1921.

Ce spun experții în traveling despre această destinație turistică

În ciuda faptului că este un sat destul de mic, turiștii pot petrece timpul aici fără să simtă că se plictisesc. Chiar și localnicii sunt extrem de ocupați în timpul lunilor de vară.

Localnicii sunt calzi și primitori cu turiștii. Dacă te-ai săturat de aglomerația marilor orașe, atunci singur te vei relaxa în acest sătuc ferit de zgomotul urbanului.

Specialiștii spun că există, de asemenea, o mulțime de locuri de cazare în sat, dar și în zonele înconjurătoare ale acestuia. La Bibury poți ajunge cu ajutorul mașinii personale, dar și cu ajutorul trenului către Swindon.

  Din Londra se poate ajunge cu National Express, din London Victoria Coach Station la Cirencester. Calatoria dureaza 2h 30min. Pretul unei calatorii (doar dus) este de circa 10 lire (acesta poate varia in functie de ora si ziua aleasa). Din Cirencester luati autobuzul 855 (din Beeches Car Park) pana in Bibury. Calatoria dureaza 16 min.   

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net