Asia, lovită de catastrofe naturale! Câți oameni au murit și ce dezastre s-au produs în urma lor

Vremea continuă să facă ravagii în Asia. Una dintre cele mai afectate țări este Filipine, unde super-taifunul Noru a făcut prăpăd duminică, stârnind temeri de inundaţii şi de distrugere a culturilor. Sute de persoane au fost fortațe să îşi evacueze locuinţele, informează AFP, conform Adevărul.

Asia, lovită de catastrofe naturale
Asia, lovită de catastrofe naturale

Asia, lovită de catastrofe naturale! Taifunul Noru a făcut ravagii în Filipine 

Potrivit Departamentului de Meteorologie din Filipine, taifunul Noru a atins uscatul la ora locală 17:30 (09:30 GMT) în municipalitatea Burdeos, din Insulele Polillo, care fac parte din provincia Quezon.

Noru, cunoscut sub numele de „Karding" în Filipine, este cel mai puternic taifun înregistrat, în 2022, în această țară. Potrivit serviciului naţional de meteorologie, vântul a suflat și cu 195 km/h.

"Cerem locuitorilor din zonele aflate în pericol să răspundă apelurilor de evacuare atunci când este necesar", a declarat şeful poliţiei filipineze, generalul Rodolfo Azurin.

Zeci zboruri au fost anulate

Zeci de zboruri spre şi dinspre capitala Manila au fost suspendate. În provincia Quezon, locuitorii din mai multe sate au fost evacuaţi, a declarat Mel Avenilla, un oficial de la biroul local de prevenire a dezastrelor, conform sursei citate.

Filipine este lovită de circa 20 de taifunuri în fiecare an. În urmă cu nouă luni, un alt super-taifun a ucis peste 400 de persoane în centrul şi sudul ţării.

Japonia a fost devastată de taifunul Talas. Două persoane au murit

Weekend-ul a fost dificil și pentru niponi. Taifunul Talas s-a abătut sâmbătă asupra regiunilor centrale ale Japoniei, provocând multe pagube, dar și două decse. 

Un bărbat de 40 de ani a murit în Kakegawa, o localitate din prefectura Shizuoka, după ce casa lui a fost distrusă de o alunecare de teren. În plus, un alt bărbat, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit decedat după ce automobilul său a plonjat într-un baraj.

O altă alunecare de teren a rănit uşor trei persoane, potrivit NHK. Incidentul s-a petrecut la Hamamatsu, o localitate situată tot în prefectura Shizuoka, Totodată, zeci de mii de locuinţe au rămas fără electricitate, relatează Agerpres.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

FotoJet (1) jpg
Alina si Pepe Te cunosc de undeva FOTO Antena 1 jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
7 printul william printul harry jpg jpeg
culori brazi 2022
FotoJet (1) jpg
concediul de odihnă
foto1 ElenaB jpg
Spania   Japonia Captură Twitter png
horoscop foto shutterstock
image
image
image
image
concediul de odihnă
culori brazi 2022
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg
calendar ortodox 2022 3 decembrie sfantul prooroc Sf Cuvios Gheorghe de la Cernica  icoană Gabriel Toma Chituc jpg
1 JPG