Atac terorist în Bruxelles. Mesajul transmis de atacator, înainte de a deschide focul cu un Kalașnikov

S-au auzit împușcături, luni, 16 octombrie, în centrul Bruxelles-ului, capitala Belgiei. Cel puțin două persoane sunt decedate. Suspectul a fugit pe un scuter. Teroristul a publicat un videoclip pe rețelele de socializare în care își pretinde apartenența la Daesh și se laudă că a ucis necredincioși pentru a „răzbuna musulmanii”.

Atentat terorist la Bruxelles Foto: Belga News Agency
Atentat terorist la Bruxelles Foto: Belga News Agency

În urma focurilor de armă, două persoane au decedat

Belgia a ridicat nivelul de alertă la patru, nivelul maxim, în urma focurilor de armă din centrul Capitalei, în urma cărora cel puțin două persoane au murit, scrie Observatornews.ro. De asemenea, securitatea a fost întărită în jurul stadionului unde are loc meciul dintre Belgia și Suedia. Potrivit primelor informații citate de La Stampa, victimele atacului din capitala Belgiei ar fi doi suedezi, posibil fani ai naționalei suedeze.

Ce a declarat atacatorul 

Într-o înregistrare video difuzată pe internet, atacatorul și-a revendicat afilierea la Statul Islamic și s-a lăudat că îi va ucide pe necredincioși. În discursul său foarte violent în limba arabă, teroristul spune că a împușcat două persoane pentru „a-i răzbuna pe musulmani și că trăim și murim pentru religia noastră". Acest lucru a fost relatat de site-ul belgian Sudinfo, care afirmă că pe lângă cei doi morți au fost și mulți răniți. Bărbatul ar fi strigat "Allahu akbar" și a tras în toate direcțiile în timp ce cobora de pe scuter cu o armă de tip Kalașnikov.

Mai devreme în cursul zilei, Slayem Slouma (numele său în videoclip) scrisese un mesaj despre copilul musulman înjunghiat duminică la Chicago, explicând că, dacă ar fi fost creștin, „ar fi fost numit terorism și nu o crimă brutală”, scrie sudinfo.be.

A fost deschisă o anchetă

O purtătoare de cuvânt a procuraturii s-a limitat să spună că a fost deschisă o anchetă, dar nu a putut comenta deocamdată motivul. Împușcăturile au avut loc în apropiere de Place Sainctelette.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net