Atentat terorist în Abu Dhabi! Trei morți în urma atacului cu drone

Trei persoane au fost ucise și șase rănite în Abu Dhabi în urma unor atacuri cu drone efectuate de rebelii Houthi susținuți de Iran.

image

Un incendiu a izbucnit la o extindere a principalului aeroport internațional din Abu Dhabi și trei camioane cisternă pentru combustibil au explodat luni, 17 ianuarie,  în zona Musaffah, lângă depozitele ADNOC, compania petrolieră de stat din Abu Dhabi.

Un cetăţean pakistanez şi doi indieni au fost ucişi după ce camioanele cu combustibil au explodat, a informat agenţia de ştiri de stat din Emiratele Arabe Unite WAM, citând poliţia.

Cele șase persoane care au fost rănite în atacau suferit răni ușoare și medii, au adăugat oficialii.

Poliția din Emiratele Arabe Unite a declarat că investigațiile preliminare au indicat detectarea unor mici obiecte zburătoare, posibil drone, care au căzut în cele două zone și ar fi putut provoca explozia și incendiul.

Rebelii Houthi din Yemen, susținuți de Iran, au spus luni că au lansat atacul asupra Emiratelor Arabe Unite, fără a da detalii.

Emiratele Arabe Unite sunt în război în Yemen de la începutul lui 2015 și au fost un membru cheie al coaliției conduse de Arabia Saudită care a lansat atacuri împotriva Houthis susținuți de Iran, după ce grupul a invadat capitala Yemenului și a înlăturat de la putere guvernul susținut internațional.

Imagini video de la Abu Dhabi arată fumn negru care se ridică spre cer din zona unuia dintre atacurile raportate cu drone.

O anchetă completă a fost declanșată, a spus poliția, fără a identifica răniții.

Purtătorul de cuvânt al militar Yahia Sarei al mișcării Houthi din Yemen, care se luptă cu o coaliție militară condusă de Arabia Saudită și care include Emiratele Arabe Unite, a declarat că grupul a lansat o operațiune militară „în adâncul Emiratelor Arabe Unite” și va anunța detalii în următoarele ore.

Houthii susținuți de Iran au declarat că au avut loc mai multe atacuri pe care oficialii emirate au negat ulterior.

Poliția a precizat că una dintre explozii a lovit trei cisterne de transport de petrol lângă o unitate de depozitare a Companiei Naționale de Petrol Abu Dhabi din zona Musaffah. Cartierul, la 13 mile de centrul orașului Abu Dhabi, are și o rețea de conducte de petrol și 36 de rezervoare de depozitare, din care camioanele de transport transportă combustibil la nivel național.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net