Atenție români! Este atenționare de călătorie în Bulgaria. MAE face recomandări

Turiștii care intenționează să plece spre Bulgaria sau urmează să tranziteze țara vecină spre Grecia sau Bulgaria trebuie să știe că MAE a emis o atenționare de călătorie și face mai multe recomandări. De asemenea, la punctul de frontieră Ruse, timpii de așteptare sunt în creștere.

Atenționare de călătorie în Bulgaria

bulgaria 2098838 1280 jpg

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestui stat către Grecia sau Turcia că activitatea de transport cu feribotul este suspendată temporar la traversarea Dunării prin punctul de trecere a frontierei Oryahovo-Bechet, începând de miercuri, din cauza nivelului scăzut al apei şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile preconizate de vânt puternic.

Ce recomandă MAE

În acest context, este recomandată folosirea tuturor celorlalte puncte de frontieră deschise traficului internaţional la frontiera româno-bulgară, după cum urmează:

Vidin - Calafat, Kardam - Negru Vodă, Durankulak - Vama Veche, Silistra - Ostrov Călăraşi,

Dobromir - Krushari şi Kainardzha - Lipniţa (aceste două puncte funcţionează cu orar 08,00-20,00 şi doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t),

Nikopol - Turnu Măgurele (feribot) (www.feribot-eurobac.ro), Svishtov - Zimnicea (feribot) (www.ferry.bg), Aydemir (Silistra) - Chiciu (Călăraşi) (feribot) (www.spikaferry.com) şi Ruse - Giurgiu.

„Posibilitatea măririi considerabile a timpilor de aşteptare la Ruse”

Cetăţenilor români care tranzitează punctul de frontieră Ruse li se recomandă să ia în calcul posibilitatea măririi considerabile a timpilor de aşteptare la trecerea frontierei, la taxa de pod, în contextul în care din data de 10 iulie autorităţile bulgare desfăşoară lucrări de reparaţie a podului de peste Dunăre. MAE reaminteşte că începând cu data de 5 iuli, taxa de pod poate fi plătită şi în sistem online numai pentru autovehiculele cu capacitate de transport de persoane de până la 8+1. Taxa de pod poate fi în continuare plătită cu cardul bancar sau în numerar, respectiv 2 euro sau 4 leva.

Ministerul român subliniază importanţa informării corecte, achiziţionării din timp a vinietei electronice şi recomandă achiziţionarea acesteia înainte de intrarea pe segmentul de drum rutier din Republica Bulgaria supus taxării şi achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
eb0xp9gqTGe 3O jpg
Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de politie din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
Alanya Turcia Unspalash jpg
hotel vacanta pixabay jpg
andrea galimberti sara stefanelli jpg
Nava Hetman Ivan Mazepa FOTO @DEFENSEEXPRESS / X
Michele  Köbke avion profimedia jpg
rain 316579 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net