Țara vecină cu România unde turiștii sunt zilele acestea de două ori mai mulți decât localnicii

O țară vecină se îndreaptă spre un record absolut. Numărul turiștilor străini din acest sezon este calculat la o cifră incredibilă. Este de două ori cât populația țării. Specialiștii în turism spun că anul acesta, Bulgaria, despre ea este vorba, se bucură de un sezon turistic solid.

Bulgaria, cel mai mare număr de turiști

Pregatirea pielii pentru plaja 03 jpg

Numărul turiştilor străini ar putea depăşi anul acesta 13 milioane. Aceast lucru înseamnă un avans de 7% faţă de nivelul anul 2019, înainte de pandemie, când Bulgaria a înregistrat 12,5 milioane de vizitatori străini, a estimat Rumen Draganov, director în cadrul Institutului pentru Analize şi Evaluări în Turism (IAAT).

Numărul turiștilor este semnificativ, în condițiile în care Bulgaria are o populație de aproximativ 6,5 milioane, potrivit ultimei estimări World Bank din 2022.

 În ciuda numărului mare de turiști, Bulgaria stă prost la promovare

Rumen Draganov a scos în evidenţă unele temerile privind turismul de la Marea Neagră.

Deşi în primele trei luni din 2024 s-a înregistrat o creştere între 25 şi 30% a numărului vizitatorilor străini, a existat un declin de aproape 4% în iunie faţă de perioada similară din 2019.

Cauza o reprezintă deficienţele segmentul de digitalizare şi marketing în ceea ce privește ofertele de la malul mării, scrie presa bulgară.

Draganov a criticat hotelurile de pe litoralul bulgăresc pentru aceste deficienţe, inclusiv optimizarea slabă pe segmentul motoarelor de căutare şi strategiile inadecvate de marketing.

Pentru rezolvarea problemelor, el a cerut noi servicii de promovare, îmbunătăţirea prezenţei în social media, a site-urilor hotelurilor şi a comunicării cu clienţii.

Bulgaria are un număr record de plaje Blue Flag

Bulgaria deține un nistincția din partea unui juriu internațional extrem de strict. umăr record de plaje certificarea Blue Flag/ Steagul Albastru. 22 au primit anul acesta distincția din partea unui juriu extrem de strict.

Plajele primesc această distincție după ce îndeplinesc o serie de criterii legate de calitatea apei de mare, informare și educație privind ecologia și mediul înconjurător, siguranță, servicii și facilități.

Distincția Steagul Albastru este o mărturie nu doar a mediului natural curat din zona plajelor, ci și a gestionării excelente a acestora în conformitate cu conservarea și dezvoltarea acestuia, menționează site-ul blueflag.bg

La nivel mondial, peste 5.000 de plaje din 51 de țări au fost premiate în 2024.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net