Au fost găsiți copiii morți în lacul groazei. Micuțul erou de 10 ani a sărit să le salveze viața celor căzuți în apă

Ultima actualizare:

Serviciile britanice de salvare au transmis că trei dintre copiii care au fost spitalizați după ce au căzut, duminică, 11 decembrie, într-un lac înghețat din vestul Angliei au decedat. Printre ei se regăsește și micuțul erou de 10 ani care a sărit să le salveze viața celorlalți.

Micuțul erou de 10 ani a sărit să le salveze viața celor căzuți în apă. Foto: colaj Facebook/The Sun
Micuțul erou de 10 ani a sărit să le salveze viața celor căzuți în apă. Foto: colaj Facebook/The Sun

Conform martorilor, victimele se jucau pe gheaţa unui lac îngheţat şi au căzut în apă. „Copiii au fost scoşi din apă şi au fost supuşi imediat protocoalelor de resuscitare de pompieri şi paramedici”, a afirmat şeful pompierilor locali, Richard Stanton, într-o conferinţă de presă.

Din păcate, copiii din apă erau în stop cardiac şi au fost conectaţi la sisteme perfecţionate de menţinere în viaţă în drum spre spital", a spus Cameron McVittie de la serviciul local de ambulanţă.  În „stare critică", au fost transportați la două spitale din Birmingham.

Printre victime se află și un tânăr erou. Familia lui Jack Johnson a povestit cum acesta a sărit în lacul din Solihull, un oraş la sud-est de Birmingham, pentru a încerca să salveze un grup de băieți înainte de a muri în mod tragic, scrie The Sun.

Trei copii au murit în apele înghețate ale unui lac din Marea Britanie

Familia și prietenii micuțului erou au povestit cum Jack s-a repezit curajos în ajutorul altor copii după ce le-a auzit țipetele.

Mătușa băiatului, Charlotte McIlmurray, a declarat că s-a gândit doar să salveze copiii pe care nu-i cunoștea și nu avea nicio preocupare pentru propria siguranță.

„Băiatul de 10 ani este nepotul meu. I-a văzut căzând prin gheață și a alergat și a încercat să-i salveze. Rugăciunile și gândurile noastre sunt alături de cealaltă familie. Suntem dărâmați de durere. Am aflat că a murit încercând să salveze trei persoane... A fost uimitor”, a scris mătușa băiatului pe Facebook.

Mătușa micuțului erou: „Durerea este de neimaginat"

Totodată, Tommy Barnet, un prieten al uneia dintre victime, a relatat similar clipele de groază. 

„Toți se jucau pe gheață, unul a picat în gheață și apoi... prietenii lui s-au dus să meargă să-l salveze, dar toți au căzut înăuntru”, a povestit tânărul pentru Fox News.

„Este sfâșietor pentru familie și acest lucru va avea un impact masiv asupra întregii comunități”, a declarat Dale, un prieten al părinților uneia dintre victime.

Pe lângă cei trei copii care au murit, o a patra victimă, în vârstă de doar șase ani, se luptă pentru a supraviețui în spital, după tragedia de la Babbs Mill Park din Solihull, West Midlands, scrie The Sun.

Un poliţist detaşat la faţa locului a fost transportat şi el la spital după ce a suferit o uşoară hipotermie, a menționat şeful pompierilor din Solihull.

Marea Britanie se confruntă din weekendul precedent cu un important val de frig, cu temperaturi negative aproape în toată ţara şi zăpadă abundentă pe alocuri.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net