Lacul groazei. Doi copii ar fi morți, iar alții 4 sunt în stare critică, luptă pentru viețile lor!

Ultima actualizare:

Doi copii au murit și alți 4 sunt în stare critică, după ce au căzut într-un lac înghețat. Din primele informații, se pare că micuții ar fi mers acolo pentru a se juca pe gheață. Presa internațională informează că toți copiii care au reușit să fie salvați au suferit stop cardiac, iar medicii au depus eforturi colosale pentru a-i salva. 

Copii care se joacă pe lac înghețat
Copii care se joacă pe lac înghețat

Pe suprafața unui lac înghețat, 6 copii au mers să se joace. Aventura s-a încheiat tragic pentru doi dintre ei, care ar fi, în prezent, de negăsit. Pentru ceilalți 4, viața a mai oferit o șansă, căci au reușit să fie salvați. 

Polițiștii au sărit în apa înghețată pentru a-i salva

Imediat ce s-a dat alarma cu privire la cei 6 copii, polițiiștii au venit degrabă la fața locului, pentru a-i salva. Din păcate, 2 dintre aceștia au fost de negăsit, iar restul de 4 au fost transportați de urgență la spital, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Medicii se tem că cei 2 copii dispăruți nu mai sunt în viață din cauza vârstei fragede, a temperaturii scăzute a apei și a timpului pe care l-au petrecut în apă. În timp ce 4 dintre ei se luptă la spital pentru viața lor, continuările pentru cei doi continuă. 

Potrivit informațiilor oferite de Daily Mail, se pare că micuții merseseră la lac pentru a se juca pe gheață. Martorii susțin că gheața a crăpat sub 2 dintre copii, iar ceilalți au întâmpinat probleme în momentul în care le-au sărit în ajutor. 

Martorii au spus că gheața s-a crăpat sub doi dintre copii, iar ceilalți au avut probleme când s-au dus să ajute. Cei care au fost scoși din apă au fost resuscitați, iar un polițist care a mers să ajute a suferit o ușoară hipotermie, fiind transportat și el, de urgență, la spital.

„Nu ar mai fi o operațiune de salvare”

Richard Stanton, de la West Midland Fire Service, a declarat în cadrul unei conferințe de presă: „Când pompierii au ajuns la fața locului, am fost anunțați că în apă se aflau aproximativ șase persoane. După ce am salvat cei patru copii, am continuat operațiunile de căutare și salvare în întregul lac pentru a confirma dacă mai sunt și alții în apă".

Ulterior, el a adăugat: „Sfatul medical de specialitate care ne-a fost dat este că, având în vedere temperatura, vârsta celor despre care se crede că au intrat în apă și timpul cât au stat acolo, nu ar mai fi o operațiune de căutare și salvare, ci doar de recuperare de cadavre”. De asemenea, Richard a mai avertizat adulții și copiii să stea departe de apele înghețate, căci tragedia pândește la orice pas. 

Citește și - A testat lacul înghețat cu mașina. Scenele care au urmat au făcut înconjurul Internetului

„Sub nicio formă nu trebuie să vă aventurați pe gheață, indiferent cât de groasă sau sigură credeți că este aceasta”, a mai adăugat Richard. Ellie Harvey, în vârstă de 29 de ani, mamă a doi copii, care lucrează într-una dintre cele 3 școli primare din zonă, a declarat: „Înțeleg că sunt toți copii din clasele primare, de 5 și 6 ani”.

„E o adevărată tragedie... Încă mai sperăm la ce e mai bun, dar ne așteptăm la ce e mai rău...Tinerii erau pe gheață și se distrau, când aceasta a cedat sub greutatea lor, iar ei au căzut în lac”, a mai adăugat și o localnică, vizavi de tragedia petrecută. 

„Echipele de salvare fac tot ce pot, lucrează neobosit în condiții de îngheț și întuneric, iar toată lumea de aici așteaptă și se roagă”, a mai adăugat un localnic. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net