Autoritatea pentru sănătate publică din Franţa nu recomandă vaccinul Moderna persoanelor sub 30 de ani


    Autoritatea pentru sănătate publică din Franţa nu recomandă vaccinul pentru Covid-19 al Moderna persoanelor de sub 30 de aniFoto: Arhiva Click!
Autoritatea pentru sănătate publică din Franţa nu recomandă vaccinul pentru Covid-19 al Moderna persoanelor de sub 30 de aniFoto: Arhiva Click!

Autoritatea pentru sănătate publică din Franţa nu recomandă vaccinul pentru Covid-19 al Moderna persoanelor de sub 30 de ani. Asta pentru că la această categorie de vârstă prezintă riscuri mai mari să provoace probleme cardiace, afirmând marţi (9 noiembrie) că este de preferat ca acestea să primească vaccinul Comirnaty al Pfizer/BioNTech. Cu toate acestea, însă, aceste probleme sunt foarte rare.

Haute Autorite de Sante (HAS), care nu are puterea legală de a interzice sau de a autoriza medicamentele, dar acţionează ca un consilier al sectorului sanitar francez, a citat riscuri ”foarte rare” legate de miocardită, o boală de inimă, care au apărut în date recente despre vaccinul Moderna şi într-un studiu francez publicat luni (8 noiembrie).

”În cadrul populaţiei cu vârsta de sub 30 de ani, acest risc pare să fie de aproximativ cinci ori mai mic în cazul vaccinului Comirnaty al Pfizer, în comparaţie cu vaccinul Spikevax de la Moderna”, a spus HAS în avizul său publicat luni.

EMA a găsit o posibilă legătură între afecţiunea cardiacă inflamatorie foarte rară şi vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer şi Moderna

Decizia de la Paris a venit după ce autorităţile de reglementare din alte câteva ţări, inclusiv din Canada, Finlanda şi Suedia, au adoptat o poziţie mai defensivă faţă de Spikevax din cauza îngrijorărilor legate de siguranţa inimii în cazul tinerilor. Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană EMA a aprobat luna trecută vaccinul de rapel al Moderna pentru toate grupele de vârstă peste 18 ani, la cel puţin şase luni după a doua doză.

La începutul acestui an, EMA a declarat că a găsit o posibilă legătură între afecţiunea cardiacă inflamatorie foarte rară şi vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer şi Moderna.

Cu toate acestea, potrivit EMA, beneficiile ambelor vaccinuri cu ARNm în prevenirea Covid-19 continuă să depăşească riscurile, a spus autoritatea de reglementare, reluând opinii similare exprimate de autorităţile de reglementare din SUA şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

HAS a spus că recomandarea sa, care s-ar aplica indiferent de utilizarea vaccinului ca primă, a doua sau a treia doză de ”rapel”, va fi valabilă până când se vor cunoaşte mai multe descoperiri ştiinţifice în acest sens.

Cu toate acestea, pentru persoanele cu vârsta peste 30 de ani, autoritatea a recomandat în mod explicit utilizarea vaccinului Moderna, spunând că eficacitatea acestuia este uşor superioară.

oana roman si marius elisei
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
FotoJet jpg
horoscop zilnic 1 martie jpeg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
antonia sexy jpg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
image
image
image
image
image
image
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg