Avertizare de călătorie pentru Grecia! Vor avea loc fenomene meteo extreme

Avertizare de călătorie pentru toți cei care plănuiesc să plece în vacanță în Grecia. Ministerul Afacerilor Externe a transmis în cursul zilei de sâmbătă, 9 iulie, o avertizare pentru românii care se află în Grecia sau care se gândesc să plece acolo în viitorul apropiat. 

A fost emisă o avertizare de fenomene meteo extreme pentru Grecia Sursă foto: AFP
A fost emisă o avertizare de fenomene meteo extreme pentru Grecia Sursă foto: AFP

Ministerul Afacerilor Externe îi atenționează pe românii care se află pe teritoriul Greciei și pe cei care intenționează să călătorească acolo faptul că Serviciul Național de Meteorologie a emis o alertă de de fenomene meteo extreme. Avertizarea este una de tip roșu și vizează mai multe zone din teritoriul Greciei. 

Citește și: Grecia, invadată! Cât va dura sezonul turistic din 2022

În Republica Elenă vor avea loc fenomene meteorologice intense (precipitaţii abundente, căderi de grindină şi vijelii, descărcări electrice, scăderi ale temperaturii cu 4 - 6 grade Celsius, sub limita normală a perioadei). Aceste fenomene se vor manifestă în nordul Mării Ionice, regiunile Epir, Macedonia, Tesalia, partea estică a Greciei continentale, insulele Evia, Sporade şi cele din nordul Mării Egee.

Numerele de telefon care sunt utile turiștilor români din Grecia 

Turiștii români trebuie să cunoascp numele de telefon la care pot apela în cazul în care se confruntă cu o situație neplăcuta sau în care au nevoie de informații suplimentare. Iată care sunt numerele de telefon la care puteți suna, indiferent de oră, apelurile fiind preluate 24 din 24 de către operatori. 

Vezi și: Vacanța în Grecia devine mai scumpă. Cât vei plăti pentru feribot 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net