Grecia, invadată! Cât va dura sezonul turistic din 2022?

Ultima actualizare:

Grecii au fost „invadați” și nu le pare rău! Turiștii au dat năvală, în 2022, încât autoritățile extind durata sezonului până în luna decembrie.

Ministerul turismului din Grecia a realizat o centralizare a datelor obținute până în luna iulie, raportul indicât un grad ridicat de ocupare, turiștii vizând chiar și destinații care nu erau populare pentru petrecerea vacanțelor.

Turiștii au luat cu asalt și regiunile sărace

Thassos este plin, punem Kastoria pe harta turistică, unde voi merge mâine. Epirul – care era cea mai săracă Regiunea din Europa în urmă cu câțiva ani – a devenit o destinație, Ioannina, Metsovo, Aristi, Papigo în călătoriile de iarna, weekend-urile și vara.

Susținem aceste destinații alternative. Egina are o ocupare de 92%”, a declarat Ministrul elen al Turismului, Vassilis Kikilias, citat de Antena 3.

Citește și: De ce grecii nu fac limonadă când e plin de lămâi? Explicațiile te vor lăsa fără cuvinte

Mai mult, turoperatorii germani și francezi cer pachete de vacanță pentru lunile de toamnă și nu numai. „Germanii și turoperatorii din Franța, cer pachete pentru octombrie, noiembrie și decembrie. Sezonul turistic din acest an se va încheia în decembrie”, a mai declarat ministrul, preluat de sursa citată.

Sezon turistic, extins până în decembrie

Hotelierii greci sunt, în sfârșit, fericiți că au din nou stațiunile pline, de la debutul pandemiei, turismul din țara lor având de suferit foarte mult. Mai rău, anul trecut, mai multe regiuni au fost afectata de incendii masive de vegetație.

„Oriunde în Grecia se găsesc locuri pentru vacanțe magice pentru toate portofelele. Vă voi spune o experiență personală: Karpathos este între Rodos și Creta, în sud-estul Mării Egee.

Citește și: Explozie de bikini pe litoralul grecesc. Cum s-au pozat româncele noastre la plajă

Are 110 plaje, o insulă magică. Are cazări foarte ieftine. Frumoasa noastră țară are o mulțime de opțiuni”, a mai spus Vassilis Kikilias, citat de Antena 3.

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net