De ce grecii nu fac limonadă când e plin de lămâi? Explicațiile te vor lăsa fără cuvinte

De ce grecii nu fac limonadă când sunt plini de lămâi pare să fie o întrebare la modă pentru românii care călătoresc pe tărâmul lui Zorba. Băutura răcoritoare este o adevărată minune pentru organism în orice perioadă a anului, cu atât mai mult în timpul sezonului călduros. 

FotoJet jpg
Ce au pățit românii când au cerut limonadă în Grecia?

Turiștii din România au avut parte de experiențe absolut hilare atunci când au cerut o limonadă la terasele sau restaurantele din Grecia. Chiar dacă pe drumurile spre plajă sau prin sate, lămâile sunt pretutindeni, atunci când încearcă să se răcorească, românii se lovesc de mirarea totală a localnicilor.

„Am întrebat asta un grec odată și mi-a spus: dar tu știi de câte lămâi ai nevoie ca să umpli un pahar? Și în plus ar fi foarte acră și nu ai putea să o bei. Și i-am explicat că nu trebuie să umple paharul cu suc de lămâie, că pune maxim 1 lămâie și restul apă. A fost destul de mirat, dar a făcut asta pentru noi”, a povestit un român pe pagina de Facebook Forum Grecia.  

Află care este Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Ne prelungim viața cu 13 minute când îl consumăm

O altă persoană a precizat că merge de mulți ani în Grecia, dar nu a băut niciodată limonadă și nici nu a văzut pe cineva care să vândă pe undeva. „Ei beau cafea, țuică, vin, bere și ouzo”, a adăugat acesta. 

„În Sarti am comandat zilnic limonadă la Beach bar și la taverne. De fiecare dată primeam întrebarea: fanta or home made?", a relatat un alt turist uimit că nu există această băutură într-o țară care are atât de multe lămâi.  

De ce nu fac grecii limonadă? „Dar tu știi de câte lămâi ai nevoie să umpli un pahar?”

lemon 5440879 1920 jpg
Turiștii români au avut parte de întâmplări ciudate când au cerut limonadă

„De lene. Pe ei cad și măslinele, și rodiile, și smochinele, dar sunt veșnic la siesta și n-au timp sa le culeagă”, a glumit un pic ofuscat un român care încerca să răspundă la întrebarea de ce nu fac limonadă grecii din moment ce sunt plini de lămâi.

Unde mergi în concediu? Sugestii de vacanță! Cele mai frumoase insule din Europa!

O altă persoană a avut parte de o întâmplare complet hazlie. După ce i-a deranjat pe chelneri cu cerința lui, a ajuns să primească un pahar plin de suc de lămâie și o apă lângă. După mai multe încercări cu mult zahăr, tot n-a reușit să ajusteze compoziția mult prea acră.

„Am cerut și eu limonadă și am primit fanta de lămâie. Când i-am explicat ce vreau de fapt, mi-a adus un pahar de suc de lămâie și o apă lângă de n-am putut să-l beau nici cu 10 plicuri de zahăr. Nu mai zic ce față a făcut ospătarul, se uita la mine ca la felu' 7”, a povestit bărbatul pe cel mai cunoscut forum despre Grecia.

„Ei nu au auzit de proverbul: când viața îți dă lămâi, fă limonadă". Ce soluții au găsit turiștii români care vor limonadă?

stanga
dreapta
greece 2783304 1920 jpg
fruit 5321715 1920 jpg
lemonade 3571083 1920 jpg
lemons 49064 1920 jpg
citrus fruit 4912918 1920 jpg

Unii turiști care au vizitat de curând Grecia au povestit că în ultimii ani au început să mai găsească limonadă pe la taverne. Ei îi sfătuiesc pe români să nu spună „limonade”, pentru că vor primi Fanta de lămâie. „Spuneti fresh limonade sau freshly squeezed limonade”, a scris o femeie pe Forum Grecia.

Vezi și Ce preț are benzina în Grecia? Bugetul de vacanță e afectat serios

O altă turistă a găsit o soluție care nu dă bătăi de cap nimănui. Din moment ce lămâile îți apar în cale precum corcodușele la noi în țară, tot ce rămâne de făcut este să culegeți câteva de pe drum și să le stoarceți în cameră.

„Culegeam în fiecare zi 5-6 lămâi la întoarcerea de la cascadă, având mereu o limonadă proaspătă și răcoritoare...Uneori mai adăugăm și miere... Pentru noi e simplu de fiecare dată când venim in Grecia, ne încropim aproape zilnic o delicioasă limonadă”, a povestit o persoană pasionată de vacanțele în Grecia.

Ce explicații au grecii? „Prea multă lămâie strică”

stanga
dreapta
graffiti 2536453 1920 jpg
santorini 1948680 1920 jpg
tavern 5845319 1920 jpg
tavern 7235996 1920 jpg
grecia vacanta pixabay jpg
grecia jpeg
grecia shutterstock 499096087 jpeg
Insula Zakynthos - Grecia Foto captură video 8K Videos HDR
Corfu - Grecia Foto captură video 8K Videos HDR
4 grecia jpg jpeg

Un român stabilit în țara elenă a venit însă cu o explicație pentru toți cei care sunt nemulțumiți. „Pește cu lămâie, carne cu lămâie, salată cu lămâie, dulciuri cu lămâie... Prea multa lămâie strică, asa că bem apă, vin, tsipuro, rachi, retsina, bere și sucuri dulci”, a transmis acesta. 

În schimb, o doamnă care trăiește în Grecia a explicat că lămâile sunt folosite foarte mult la gătit, iar grecii preferă sucul de portocale, care este dulce. Un alt aspect este faptul că portocalele se găsesc pe toată durata anului, iar lămâile doar într-o anumită perioadă.

În orice caz, cu limonadă sau fără limonadă, Grecia rămâne un paradis, iar românii ar trebui să fie conștienți că am avut și noi noroc măcar la ceva pe lumea asta: ne-am născut relativ aproape de țara lui Zorba, iar acest lucru ne aduce bucurie în suflet în fiecare vară. Cât despre lămâi: parcă mi s-a făcut o poftă nebună de o limonadă? Vouă, nu? 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
Andreea Mantea 1 foto playboy  jpg
vlăduța lupău png
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
Alexia Eram (6) jpg
tragedie cobadin jpg
David Beckham
image
image
image
image
maicuta falsa anunt internet 0 jpeg
vaccin covid jpeg
accident balcic jpg
MUGUR ISARESCU foto inqaum photos octav ganea
image png
scumpiri alimente 2019 jpeg