Ghid de vacanță pentru turiști de tot felul

Îți dorești să pleci într-o călătorie exotică, dar nu știi exact ce presupune acest lucru? Ai auzit că Maldive este paradisul pe pământ și vrei să ajungi acolo, dar nu îți dorești să ai parte de neplăceri? Ți-ai dori să ai un ghid de vacanță pe care să îl studiezi și să afli toate informațiile înainte de a planifica vacanța? Exact asta vei găsi în continuare!

image

Maldive este o țară insulară situată în Oceanul Indian, la aproximativ 500 km sud-vest de vârful sudic al Indiei. Este un arhipelag de aproximativ 1.190 de insulițe mici care sunt încorporate în 26 de atoli de corali crescuți pe un lanț vulcanic submarin. În Maldive există peste 70 de stațiuni situate pe plajele lagunare acoperite cu nisip alb și numeroși palmieri.

Atracții turistice de neratat în Maldive

Este dificil de descris atracțiile turistice din Maldive, în principal pentru că întregul arhipelag este o mare atracție în sine. Nisipuri albe, palmieri, ape albastre, transparente, toate elementele care apar în visele tale despre un paradis tropical se regăsesc pe fiecare dintre aceste insule.

Una dintre cele mai mari atracții ale Maldivelor este capitala - Male. Acest oraș de optzeci de mii de oameni este plin de viață tot timpul. Aici vei găsi cele mai multe baruri si cluburi, deci aici vei avea parte de distracție maximă. Și aici poți vedea magnificele moschei istorice și somptuosul palat al sultanului din secolul al XIX-lea.

În partea de sud a atolului Nilandhoo există ruine ale templelor budiste - nepătrunse încă de arheologi. Din păcate, în afara capitalei, traficul turistic este limitat doar la zone turistice speciale. Aceasta este pentru a proteja modul tradițional de viață al locuitorilor împotriva influenței traficului turistic.

image

Informații esențiale despre vizita în Maldive

Zborul spre Maldive durează în jur de 12 ore, pentru un zbor cu o escală, așa cum vei găsi pe site-ul https://www.esky.ro/bilete-de-avion. Poate părea mult, dar dacă iei în calcul că vei petrece câteva zile în paradis, nu va mai conta.

Turiștii români nu au nevoie de viză de intrare. Pe Aeroportul Male, vei primi o ștampilă de intrare gratuită de la autoritățile de imigrare în timpul controlului pașapoartelor. Fiecare turist care sosește trebuie să fi rezervat în prealabil un loc într-unul dintre numeroasele hoteluri turistice.

Cea mai importantă informație pentru turiști la intrarea în Maldive: nu ai voie să aduci alcool. De asemenea, pentru a vizita atolii din afara zonei turistice pe cont propriu, este necesară obținerea unui permis special - acest lucru se aplică și companiilor locale care ar dori, de exemplu, să conducă o rută de croazieră în afara zonei turistice.

Clima aici este ecuatorială, caldă și umedă, cu caracter musonic. Cel mai bun moment pentru a veni pe aceste insule paradisiace este din decembrie până în aprilie, unde soarele strălucește tot timpul, cel mai înalt vârf al sezonului este în perioada Crăciunului și Anului Nou.

Sfaturi și obiceiuri pe care trebuie să le cunoști

Maldive este o țară musulmană, deci trebuie să ții cont de acest lucru când alegi o ofertă de pe https://www.esky.ro/bilete-de-avion/0/0/co/mv/maldive. Așa că nu purta ținute prea revelatoare în afara hotelului. Nu este permisă plaja fără costum de baie.

De asemenea, în locurile de cult religios, ar trebui să îți amintești despre îmbrăcămintea potrivită. În moschei, femeile ar trebui să-și acopere capul, iar toți vizitatorii ar trebui să se descalțe. De asemenea, ar trebui ca oamenii care nu sunt musulmani să nu atingă Coranul - acesta jignește sentimentele religioase ale credincioșilor.

image

Nu este nevoie să schimbi bani în rupii maldive - stațiunile turistice acceptă toate monedele convertibile, în special dolari americani.

Scoicile și alte comori ale mării pot fi achiziționate doar din magazinele oficiale. Este o idee bună să păstrezi dovada achiziției în cazul controalelor la frontieră. Este interzisă vânarea peștilor sau luarea scoicilor în timpul scufundării.

Limba vorbită în Maldive este dhivehi - una dintre variantele sinhala, scrisă în alfabetul arab. În centrele turistice și cu oficialitățile, însă, poți comunica liber în engleză.

Turiștii au o capacitate limitată de a se deplasa prin arhipelag. Vizitarea obiectivelor turistice este posibilă numai în capitală și în zone turistice speciale. Acest lucru este necesar pentru a preveni transformarea Maldivelor într-un muzeu turistic în aer liber.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net