Ghid de vacan╚Ť─â pentru turi╚Öti de tot felul

├Ä╚Ťi dore╚Öti s─â pleci ├«ntr-o c─âl─âtorie exotic─â, dar nu ╚Ötii exact ce presupune acest lucru? Ai auzit c─â Maldive este paradisul pe p─âm├ónt ╚Öi vrei s─â ajungi acolo, dar nu ├«╚Ťi dore╚Öti s─â ai parte de nepl─âceri? ╚Üi-ai dori s─â ai un ghid de vacan╚Ť─â pe care s─â ├«l studiezi ╚Öi s─â afli toate informa╚Ťiile ├«nainte de a planifica vacan╚Ťa? Exact asta vei g─âsi ├«n continuare!

image

Maldive este o ╚Ťar─â insular─â situat─â ├«n Oceanul Indian, la aproximativ 500 km sud-vest de v├órful sudic al Indiei. Este un arhipelag de aproximativ 1.190 de insuli╚Ťe mici care sunt ├«ncorporate ├«n 26 de atoli de corali crescu╚Ťi pe un lan╚Ť vulcanic submarin. ├Än Maldive exist─â peste 70 de sta╚Ťiuni situate pe plajele lagunare acoperite cu nisip alb ╚Öi numero╚Öi palmieri.

Atrac╚Ťii turistice de neratat ├«n Maldive

Este dificil de descris atrac╚Ťiile turistice din Maldive, ├«n principal pentru c─â ├«ntregul arhipelag este o mare atrac╚Ťie ├«n sine. Nisipuri albe, palmieri, ape albastre, transparente, toate elementele care apar ├«n visele tale despre un paradis tropical se reg─âsesc pe fiecare dintre aceste insule.

Una dintre cele mai mari atrac╚Ťii ale Maldivelor este capitala - Male. Acest ora╚Ö de optzeci de mii de oameni este plin de via╚Ť─â tot timpul. Aici vei g─âsi cele mai multe baruri si cluburi, deci aici vei avea parte de distrac╚Ťie maxim─â. ╚śi aici po╚Ťi vedea magnificele moschei istorice ╚Öi somptuosul palat al sultanului din secolul al XIX-lea.

├Än partea de sud a atolului Nilandhoo exist─â ruine ale templelor budiste - nep─âtrunse ├«nc─â de arheologi. Din p─âcate, ├«n afara capitalei, traficul turistic este limitat doar la zone turistice speciale. Aceasta este pentru a proteja modul tradi╚Ťional de via╚Ť─â al locuitorilor ├«mpotriva influen╚Ťei traficului turistic.

image

Informa╚Ťii esen╚Ťiale despre vizita ├«n Maldive

Zborul spre Maldive durează în jur de 12 ore, pentru un zbor cu o escală, așa cum vei găsi pe site-ul https://www.esky.ro/bilete-de-avion. Poate părea mult, dar dacă iei în calcul că vei petrece câteva zile în paradis, nu va mai conta.

Turi╚Ötii rom├óni nu au nevoie de viz─â de intrare. Pe Aeroportul Male, vei primi o ╚Ötampil─â de intrare gratuit─â de la autorit─â╚Ťile de imigrare ├«n timpul controlului pa╚Öapoartelor. Fiecare turist care sose╚Öte trebuie s─â fi rezervat ├«n prealabil un loc ├«ntr-unul dintre numeroasele hoteluri turistice.

Cea mai important─â informa╚Ťie pentru turi╚Öti la intrarea ├«n Maldive: nu ai voie s─â aduci alcool. De asemenea, pentru a vizita atolii din afara zonei turistice pe cont propriu, este necesar─â ob╚Ťinerea unui permis special - acest lucru se aplic─â ╚Öi companiilor locale care ar dori, de exemplu, s─â conduc─â o rut─â de croazier─â ├«n afara zonei turistice.

Clima aici este ecuatorială, caldă și umedă, cu caracter musonic. Cel mai bun moment pentru a veni pe aceste insule paradisiace este din decembrie până în aprilie, unde soarele strălucește tot timpul, cel mai înalt vârf al sezonului este în perioada Crăciunului și Anului Nou.

Sfaturi și obiceiuri pe care trebuie să le cunoști

Maldive este o ╚Ťar─â musulman─â, deci trebuie s─â ╚Ťii cont de acest lucru c├ónd alegi o ofert─â de pe https://www.esky.ro/bilete-de-avion/0/0/co/mv/maldive. A╚Öa c─â nu purta ╚Ťinute prea revelatoare ├«n afara hotelului. Nu este permis─â plaja f─âr─â costum de baie.

De asemenea, ├«n locurile de cult religios, ar trebui s─â ├«╚Ťi aminte╚Öti despre ├«mbr─âc─âmintea potrivit─â. ├Än moschei, femeile ar trebui s─â-╚Öi acopere capul, iar to╚Ťi vizitatorii ar trebui s─â se descal╚Ťe. De asemenea, ar trebui ca oamenii care nu sunt musulmani s─â nu ating─â Coranul - acesta jigne╚Öte sentimentele religioase ale credincio╚Öilor.

image

Nu este nevoie s─â schimbi bani ├«n rupii maldive - sta╚Ťiunile turistice accept─â toate monedele convertibile, ├«n special dolari americani.

Scoicile ╚Öi alte comori ale m─ârii pot fi achizi╚Ťionate doar din magazinele oficiale. Este o idee bun─â s─â p─âstrezi dovada achizi╚Ťiei ├«n cazul controalelor la frontier─â. Este interzis─â v├ónarea pe╚Ötilor sau luarea scoicilor ├«n timpul scufund─ârii.

Limba vorbit─â ├«n Maldive este dhivehi - una dintre variantele sinhala, scris─â ├«n alfabetul arab. ├Än centrele turistice ╚Öi cu oficialit─â╚Ťile, ├«ns─â, po╚Ťi comunica liber ├«n englez─â.

Turiștii au o capacitate limitată de a se deplasa prin arhipelag. Vizitarea obiectivelor turistice este posibilă numai în capitală și în zone turistice speciale. Acest lucru este necesar pentru a preveni transformarea Maldivelor într-un muzeu turistic în aer liber.

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion ╚Ťiriac png
Alexandru Arsinel batran
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
image png
GettyImages 1338148296 jpg
image
image
image
image
image png
image png
C5BJlkOmpTIYHu9SS24uOSiM8q9UyT a8sEV5Lks84bPOx  rGtgNV D4c8oBbG3lq1krytICQsdajWilKdgg0cdtGJZte6pL8wDm sPyoXgrjHs8aOTl1xG1W2Vy27eLoEXTHSaDlVO7QsDvy76AfY
NDTAJ7aMnzD0577v3wkm6E5lFWe4 dQlqOl Vi O JBsyue6NFxcysqcgu2rDanVyQT23dXacDZ xU0GPNm8HRCB3JDSqxOWb6fod9QDw1Of2ZTdF5H7bcHaFbk2vsraY7XyjMLtuqj90mby0ztKAsA
machiaj Mirela Vescan6 jpg
7CLxHrpITMEJ GI HUhnKNJnM4jyrjqRP riXZOgnFvFAiVRc533CUEhHMgHH MCxNEWudHIA2XnWvdBRXzIAzsZs9NdxvEPKPEnlxgUGUM68jCIuA41fl2LbFplKlQZLMIfBCkEgnd4HYRNCY7tueY