Ce preț are benzina în Grecia? Bugetul de vacanță e afectat serios

Ultima actualizare:

Prețul la benzină în Grecia poate afecta serios bugetul de vacanță al unei familii. Mulți români care vor pleca în sejur cu mașina vor trebui să umble mai adânc în portofel. Din păcate, inflația din Europa a urcat considerabil prețul la combustibil.

benzina pompa jpg

Multe famili și-au caluculat meticulos bani pentru vacanta din Grecia, însă costurile vor fi mai ridicate anul acesta și din cauza motorinei. Ca de obicei, românii vor încerca să umple rezervorul în Bulgaria, înainte de a trece granița spre Grecia.

Acest lucru poate aduce economii serioase, în condițiile în care benzinăriile din Grecia ar putea lovi serios bugetul de vacanță. Pe cel mai cunoscut forum despre Grecia, un bărbat care se ducea către Lefkada a postat prețurile exorbitante pe care le au grecii la carburanți.

Aflat pe o autostradă din zona Ioannina, românul s-a speriat de cât va fi nevoit să plătească pentru un litru de benzină și a dorit să împartă vestea pe rețeaua de socializare, pentru a-i pregăti mental și pe ceilalți turiști.

Cât costă un litru de benzină în Grecia? Plăteși cu 150 de lei în plus pentru un plin

Prețul la o benzinărie din Grecia. Foto: Facebook
Prețul la o benzinărie din Grecia. Foto: Facebook

Conform fotografiei făcute de bărbat, prețurile de la o cunoscută benzinărie din Grecia se duc spre 2,4 euro pentru un litru de benzină. Concret, asta înseamnă aproape 12 lei pe litru, în condițiile în care România prețul la benzina standard se învârte pe la 8,5 lei. Iată cât costă benzina în Grecia, conform imaginii postate pe Forum Grecia:

  • Benzină 95: 2,369 euro = 11,72 lei/ litru 
  • Diesel: 1,929 euro= 9,54 lei/litru 
  • Diesel Premium: 1,979 euro = 9,79 lei/ litru

Un membru al grupului de Facebook i-a transmis că prețurile sunt chiar mai scumpe în Insula Creta, unde „un litru este și 2,44 și 2,50 euro”. În aceste condiții, un român e nevoit să plătească cu aproximativ 150 de lei în plus pentru un plin de benzină în Grecia față de costurile pe care le-ar avea în România.

Un litru de benzină în România e mult mai redus decât în Grecia. Prețurile combustibililor în București

Benzina standard se comercialiaza vineri, 10 iunie, în capitala țării la preţuri cuprinse între 8.45 lei/l și 8.62 lei/l. Se remarcă faptul că motorina premium a ajuns să sară de pragul 9,5-9,6 lei pe litru.

Totodată, benzina premium a sărit de 9,2 lei/litru. Prețurile sunt aproape duble fața de primăvara anului 2020, când întreaga lumea se confrunta cu restricții la începutul pandemiei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net