Balcoanele solare, ideea genială a unei țări care a montat deja 400.000. Avantaje și mod de funcționare

Ultima actualizare:

O idee genială începe să prindă contur în mai multe țări din Europa. Este voba de balcoanele solare mult mai atarctive față de panourile fotovoltaice. Ideea vine din Germania, unde s-au montat deja peste 400.000 de astfel de panouri solare în balcoane, care au o durată de viață de aproximativ 20 de ani.

Ce sunt balcoanele solare

Balcoanele solare, ideea genială a germanilor se răspândește în Europa
Balcoanele solare, ideea genială a germanilor se răspândește în Europa

Numai în primul trimestru al acestui an au fost montate 50.000 de dispozitive fotovoltaice noi. Acest boom provine din "cultura solară foarte puternică" a Germaniei, a explicat un expert consultat pentru Euronews.

Balcoanele solare sunt doar o parte a procesului mai amplu de tranziție solară din Europa, explică Jan Osenberg, consultant de politici la asociația SolarPower Europe.

„Le considerăm niște elemente ale acoperișurilor solare, dar și ceva diferit. Practic, le privim ca pe un trend pentru toată infrastructura posibilă de generare a energiei solare", spune expertul pentru sursa citată.

Lista structurilor potrivite pentru panourile solare plug-in include trenurile, autostrăzile, parcările, plafoanele mașinilor, fațadele clădirilor - aproape orice structură poate capta energie solară.

In Germany, solar panels on the balconies of private houses and apartments are gaining popularity. This is what is needed now in Ukraine. Mass installation of such panels could help partially solve the problem of energy shortages due to strikes on Ukrainian thermal power plants pic.twitter.com/izjJq74iYq

— Гакрукс (@Gakruks1) April 21, 2024

Cum funcționează un balcon solar

Dimensiunea noului produs face marea diferență între balcoanele solare și acoperișurile solare. Drept urmare, pe un balcon se pot monta unul sau doua panouri care se conectează la o priză.

Un alt aspect extrem de important este acela că un panou solar pentru balcon poate fi montat chiar de către proprietar, fiind mult mai ușor de instalat față de panourile de acoperiș pe care doar tehnicienii autorizați le pot monta pentru a evita riscurile de incendiu. Iar kitul se poate cumpăra online.

Pe scurt: panourile trebuie așezate pe o structură de fixare, apoi sunt conectate prin cablurile atașate la un invertor care convertește energia din curent continuu (DC) în curent alternativ (AC), tipul de energie electrică folosit în locuință. Curentul e transferat în priză printr-un ștecher obișnuit.

„Cei mai mulți nu dețin o locuință sau nu pot instala panouri solare pe acoperiș din cauza legislației de protejare a patrimoniului, a umbrei sau a altor condiții de construcție ale acoperișului. Pentru ei, balconul solar este atrăgător, fiindcă pot folosi energia solară ca să-și producă propria electricitate și să-și reducă facturile la energie", adaugă acesta.

Germania este una dintre primele țări care au investit în tehnologia solară, iar acum are cea mai mare producție de energie solară din Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net