"Bicicleta zburătoare" costă 92.000 de dolari

Ultima actualizare:

Drona Jetson One, numită astfel după serialul de desene animate ”The Jetsons”, a fost lansată în octombrie 2021, poate prinde viteze de până la 100 km/h şi poate străbate 35 km. A fost creată de o firmă suedezo-poloneză şi a trecut toate testele de avizare ale Autorităţii Aeronautice Civile.

Aşa poate arăta naveta la serviciu în anul 2023. Fotografii Instagram/Jetson
Aşa poate arăta naveta la serviciu în anul 2023. Fotografii Instagram/Jetson

Practic, oricine îşi poate comanda o astfel de bicicletă în cursul acestui an şi le va fi livrată în 2023, evident în limita capacităţii de producţie a companiei, informează Daily Mail. Ultimul test al lui Jetson One, care cântăreşte 86 kg şi poate transporta o persoană de 85 kg, a fost făcut deasupra unui râu şi a decurs impecabil, se arată pe site-ul companiei, care are sediul în Suedia.

Deşi atât în Parlamentul European, cât şi în celelalte instituţii legiuitoare din SUA, Canada, Australia şi Mexic se discută pe marginea unei legi care să permită şi să reglementeze utilizarea de aparate de zbor urbane uşoare, chiar din anul 2018, încă nu s-a ajuns la un consens.

Caroseria este dintr-un  aluminiu uşor şi  cântăreşte 86 kg
Caroseria este dintr-un aluminiu uşor şi cântăreşte 86 kg

În 2-3 ani, drona cu patru locuri

Practic, Jetson One, unul dintre primele prototipuri care a primit avizele de utilizare, va putea funcţiona în afara oraşelor şi a zonelor populate. Ceea ce face ca micuţa ”bicicletă zburătoare” să fie ideală pentru navetişti, pentru că poate fi lăsată la marginea oraşelor şi să asigure tranziţia de acasă până în proximitatea serviciului.

Bateria montată pe Jetson One este din Litiu-Ion şi are o autonomie de aproximativ 20 de minute, putând să asigure o deplasare pe 35 km. Caroseria este din aluminiu şi este ridicată de la sol la aproximativ 3 metri înălţime cu ajutorul a patru motoare electrice dotate cu rotor.

Părintele acestui proiect ambiţios, Peter Ternström, spune pentru Daily Mail că ”în doi-trei ani compania noastră va produce aeronave care să asigure transportul a patru persoane pe distanţe mai lungi, pentru că viitorul este clar că aparţine dronelor”.

Jetson One poate transporta  o persoană de până la 85 kg
Jetson One poate transporta o persoană de până la 85 kg

Conform site-ului companiei, în 2022 vor fi livrate nu mai puţin de 12 aeronave clienţilor din SUA, Suedia, Italia, Brazilia, Mexic, Spania şi Germania. Iar în 2023, alte 96 de ”biciclete zburătoare” vor ajunge la cei care au plasat comenzile şi şi-au configurat aeronavele Jetson One.

Poate prinde o viteză  de până la 100 km/h
Poate prinde o viteză de până la 100 km/h

     Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
Dr  Vlad Ciurea jpeg
schi buscat jpeg
elevi jpg
lege angajati (sursa foto Pexels)
bani de Craciun jpg
Portocale jpg
castigatoare loto captura video jpg
1 amenda 56004600 jpg jpeg