Boris Johnson, atac dur asupra lui Putin. Ce i-a spus premierul

În cadrul unei conferințe de presă de la Varșovia, Boris Johnson l-a atacat dur pe Vladimir Putin.

boris johnson jpeg

Boris Johnson, aflat la Varșovia, a susținut o conferință de presă împreună cu premierul polonez, Mateusz Morawiecki.

Premierul Angliei susține că mai multe țări, alături de Marea Britanie, au prezis ''tragedia'' care se întâmplă în Ucraina. Acesta a adăugat că este mai rău decât se aștepta, relatează Dailyrecord.co.uk.

Boris Johnson consideră că ceea se întâmplă în Ucraina este un dezastru în curs de desfășurare pe continentul european, cu Polonia alături în primă linie. Premierul Angliei a continuat discursul și a spus despre acesta că este pregătit să atace până și copiii.

''Putin este pregătit să folosească tactici barbare și fără discriminare împotriva civililor nevinovați pentru a bombarda blocurile turn, pentru a trimite rachete în blocuri pentru a ucide copii”, a declarat Johnson.

Borris Johnson nu este singurul care condamnă situația din Ucraina

De 6 zile Ucraina se află în război cu Rusia, de când Putin a început bombaramentele asupra principalelor orașe. Toate marile puteri ale lumii sunt împotriva războiului din Ucraina, iar unele dintre ele au cerut ca Putin să fie acuzat de crime de război.

Președintele SUA, Joe Biden, consideră că Putin este agresorul și de aceea va suporta consecințele faptelor sale.

''Putin este agresorul. Putin a ales acest război. Iar acum el și țara sa vor suporta consecințele", a declarat Joe Biden, prezentând un set de măsuri care vor duce la „costuri severe pentru economia rusă, atât imediat, cât și în timp”.

Sancțiuni împtotriva Rusiei

Printre sancțiunile aplicate asupra Rusiei se numără interzicerea exporturilor de tehnologie către Rusia, ce limita capacitatea de a-și moderniza sectorul militar și aerospațial, relatează CNN. De asemenea, SUA au inclus pe lista de sancțiuni patru bănci rusești care dețin, în total, aproximativ un trilion de dolari în active, a anunțat Joe Biden. Pe listă au mai fost adăugați alți oligarhi ruși și apropiați ai Kremlinului, iar companiile ruse de stat nu se vor mai putea împrumuta pe piețele globale. Sancțiunile vizează persoane din Belarus, inclusiv ministrul apărării, pentru rolul jucat în facilitarea invaziei ruse asupra Ucrainei.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net