Cum a sfidat-o Boris Johnson pe Regina Elisabeta. Toată lumea îi cere demisia în scandalul Partygate

Boris Johnson este protagonistul unui scandal în Marea Britanie. De data aceasta, jurnaliștii de la ITV News au descoperit că premierul britanic și-a sărbătorit ziua de naștere de două ori în aceeași zi prin petreceri care erau interzise din cauza pandemiei de Covid. Totul s-a întâmplat în anul 2020 și la o săptămână după ce a anunțat că astfel de petreceri sunt ilegale.

image

În 2020, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, și-a sărbătorit ziua de naștere organizând două petreceri. Totul s-a desfășurat în secret, în spatele ușilor închise chiar dacă în Anglia erau interzise astfel de reuniuni din cauza restricțiilor impuse de autorități în contexul pandemiei de Covid. Dezvăluirea a fost făcută de jurnaliștii de la ITV News care au declarat că una dintre petreceri ar fi fost dată chiar în cabinetul său. 

Masa din cabinetul său a fost acoperită cu platouri cu mâncare și băutură, iar la eveniment au participat aproximativ 30 de invitați, oameni loiali, care fac parte din echipa sa, dar și prieteni vechi. De la eveniment nu a lipsit nici soția sa, Carrie, care i-a făcut o surpriză și i-a cumpărat premierului un tort. Acestuia i s-a cântat La Mulți ani, a fost felicitat iar apoi s-a dat drumul la petrecere. În urmă cu o doar o săptămână, autoritățile anunțau restricții anti Covid, iar orice eveniment privat fusese interzis. 

Două petreceri într-o singură zi

Petrecerea de peste zi ar fi durat în jur de 30 de minute, însă invitații s-au adunat în casa premierului, în Downing Street, și seara. 

Imediat după ce a dat petrecerea, premierul Johnson i-a răspuns pe Twitter și lui Josephine, o fetiță care-i scrisese că și-a amânat petrecerea zilei de naștere. Boris Johnson, culmea, îi mulțumea lui Josephine pentru sacrificiul făcut și o dădea ca exemplu de bună purtare.

În timp ce politicienii continuă să-i ceară demisia, presa notează că, de data asta, Boris Johnson a sfidat pe cineva mult mai important: pe Regină.

Regina Elisabeta și-a anulat petrecerea cu ocazia zilei de naștere

Sir Keir Starmer, liderul Partidului Laburist: „Este încă o dovadă că avem un premier care crede că regulile pe care el le-a făcut nu se aplică lui. Așa că avem premierul unui guvern care împroașcă cu decadență și dezamăgire. Premierul ne distruge național.

„Trebuie să plece. Printre cei care și-au schimbat planurile pentru petrecerile zilelor de naștere în acel an este și Regina, care a sărbătorit fără familie,” se arată în investigația făcută de cei de la ITV News.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net