Încă două petreceri date la reședința lui Boris Johnson, cu o seară înaintea înmormântării Prințului Philip

Un nou scandal în care e implicat premierul britanic Boris Johnson! Chiar în noaptea de dinaintea înmormântării Prințului Philip, staff-ul prim-ministrului ar fi dat două petreceri. Asta în ciuda faptului că, de funeraliile soțului său, Regina Elisabeta a II-a a urmat regulile stricte impuse de pandemie.

boris johnson jpg

Prințul Philip a fost înmormântat în data de 17 aprilie 2020, când Regina Elisabeta a II-a a urmat cu strictețe regulile impuse de guvernul britanic. Imaginile de la înmormântare o arată stand singură în capela de la Windsor, iar la ceremonia au fost prezenți doar cei mai apropiați membrii ai familiei regale.

Cu toate acestea, cu doar o seară înainte, oficiali de la Downing Street Numărul 10 au băut până târziu în noapte la două petreceri date după ce unul dintre directorii de comunicare și unul dintre fotografii lui Boris Johnson și-au anunțat plecările.

Regina Elisabeta, stând singură la funeraliile Prințului Philip foto: AFP
Regina Elisabeta, stând singură la funeraliile Prințului Philip foto: AFP

Echipa premierului ar fi dat, conform mirror.co.uk, două petreceri diferite în complexul unde se află reședința lui Boris Johnson, deși reglementările guvernamentale spuneau că nu e voie să socializezi la interior decât cu cei din casa ta sau bula imediată. Mai mult, erau permise doar grupuri de șase oameni pentru petrecerile date afară, în grădini sau la terase.

Petrecăreții au stricat mai multe bunuri

Conform presei britanice, la petreceri s-a pus muzică tare și s-a consumat alcool, iar șefa cabinetului lui Boris Johnson, Shelley Williams-Walker, a fost una dintre persoanele direct implicate în organizarea uneia dintre petreceri.

Deși au început în interior, grupurile de petrecăreți s-au mutat în grădina complexului, unde au unit cele două evenimente. Ei chiar s-au dat în stambă și au vărsta alcool pe carpete și au rupt un leagăn.

Boris Johnson nu s-a aflat la niciuna dintre petreceri, fiind la casa lui de la țară în acel moment.

Boris Johnson a participat la mai multe petreceri în izolare

Premierul britanic se află deja în centrul unei controverse de proporții, după ce a fost el însuși la mai multe evenimente sociale.  Prima petrecere dată cu altă ocazie la Downing Street ar fi avut loc în timpul primului lockdown din țară, anul trecut.

În 15 mai 2020, Johnson a fost fotografiat cu soția sa, Carrie Symonds, și alte două persoane, toți patru așezați la o masă în grădina pe la Numărul 10. La o altă masă se aflau alți patru membri ai personalului, iar pe iarbă, la câțiva metri de terasă, erau adunați nouă oameni în jurul altei mese, în timp ce alți doi erau așezați direct pe pământ, în apropiere.

Alte petreceri ar fi avut loc în perioada premergătoare Crăciunului 2020, când țara era tot sub reglementările coronavirusului care interziceau astfel de activități.

Revelații au dus la un val de critici în Marea Britanie. Din ce în ce mai mulți policieni îi cer demisia lui Johnson, deși acesta și-a cerut scuze.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net