Boris Johnson, fotografiat la masă cu personalul în timpul primului lockdown

O fotografie care îl înfățișează pe premierul britanic Boris Johnson bând vin cu personalul de la reședința sa din Downing Street, în timpul primului lockdown din țară, anul trecut, a făcut înconjurul lumii. 

image
Boris Johnson la reședința din Downing Street. FOTO: The Guardian

Imaginea, publicată în ziarul britanic The Guardian, pretinde să arate o adunare în aer liber care a avut loc pe 15 mai 2020. Personalul poate fi văzut adunat la reședința de pe Downing Street a primului ministru, în grădină.  

Johnson este fotografiat cu logodnica de atunci, Carrie Symonds, și alte două persoane, toți patru așezați la o masă. Pe masă sunt sticle de vin și un platou cu brânzeturi.

Alți patru membri ai personalului sunt așezați în jurul altei mese, tot pe terasa unde se află premierul britanic. Pe iarbă, la câțiva metri de terasă, se văd adunați nouă oameni în jurul altei mese, în timp ce alți doi sunt așezați direct pe pământ, în apropiere.

Ce restricții erau în vara anului 2020

Restricțiile de distanțare socială la acea vreme însemnau că persoanele care nu aveau același domiciliu se puteau întâlni doar în aer liber și la o distanță de cel puțin 2 metri (6,5 picioare). Și nu mai mult de două persoane. La locurile de muncă, ghidul spunea că întâlnirile personale ar trebui să aibă loc numai dacă „este absolut necesar”.

Duminică, un purtător de cuvânt din Downing Street a oferit o explicație vis-a-vis de această imagine, spunând: „După cum am spus săptămâna trecută, întâlnirile de lucru au loc adesea în grădina Downing Street în lunile de vară. Cu această ocazie au avut loc întâlniri ale personalului în urma unei conferințe de presă nr. 10. .”

Viceprim-ministrul Dominic Raab a spus că fotografia arată o întâlnire de lucru și a respectat regulile Covid-19 în vigoare la acea vreme. „Acesta este un loc de muncă, dar este și reședința primului ministru”, a declarat Raab pentru Sky News luni.

„Și uneori, la fel ca în multe situații de lucru, în special având în vedere presiunile la care se afla echipa nr. 10, s-ar putea să bea ceva după ce afacerea oficială s-a încheiat. Nu are nicio legătură cu regulile de mixare socială și este în concordanță cu îndrumările de la acea vreme”, a mai precizat acesta.

Mai multe scandaluri în jurul lui Boris Johnson  

Fotografia este cea mai recentă dintr-un șir de scandaluri în jurul lui Johnson din ultimele săptămâni. Prim-ministrul britanic a fost lovit de multiple afirmații conform cărora evenimente sociale au avut loc în Downing Street în perioada premergătoare Crăciunului 2020, când țara era sub reglementările coronavirusului care interziceau astfel de activități.

Johnson a insistat că crede că nu au fost încălcate reguli și i-a cerut unuia dintre cei mai buni funcționari săi să investigheze.

peter imre corina dănilă jpg
gabi badalau evenimente jpg
Peter Imre, ospătar   galerie foto jpeg
646x404 (1) jpg
BeFunky collage (46) jpg
printul paul 1 jpeg
paula seling 0 jpeg
bianca dragusanu gabi badalau 0 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
printul paul 1 jpeg