Casa Louis Vuitton prezintă o cămașă românească drept creație proprie. Reacție aprinsă pe Facebook

Ultima actualizare:

Brandul Louis Vuitton foloseşte modelul cămăşii din Mărginimea Sibiului în noua colecţie 2024, fără menţionarea originii şi fără acordul păstrătorilor de zestre culturală, se arată pe pagina de Facebook La Blouse roumaine. Prin campania "Give Credit" se cere ca brandul "să scoată piesele din colecţie până la obţinerea acordului din partea comunităţilor, cu creditarea originii".

Bluza este prezentată pe site-ul brandului de lux ca o creație personală

Românii au trimis sute de fotografii cu cămașa din portul românesc
Românii au trimis sute de fotografii cu cămașa din portul românesc

Bluza, creaţie a lui Nicolas Ghesquière, "această bluză vaporoasă îmbracă o siluetă romantică cu detalii grafice pentru un look proaspăt, boem. Este confecţionată din in, într-o croială amplă, iar mânecile balon şi decolteul sunt accentuate cu inserţii de dantelă contrastantă. Talia şi manşetele sunt elastice pentru a sublinia volumul, în timp ce legăturile largi din piele adaugă dimensiune în partea din faţă", este descrierea bluzei pe site-ul Louis Vuitton.

Fotografiile au fost postate pe pagina La Blouse Roumaine prin care se cere implicarea comunităților din mai multe zone. 

Colaj ie La blouse roumanie jpg

„Dragi comunităţi din Mărginimea Sibiului, Oltenia de sub munte, Ţara Făgăraşului, Argeş, Sudul şi Centrul Transilvaniei şi orice persoană, colecţionar, artizan şi simplu iubitor, iubitoare a cămăşii şi portului specific Marginimii Sibiului, păstrat inclusiv în zonele unde au migrat oamenii din această regiune, va rugăm să ne sprijiniţi în noua campanie “Give Credit” (A da recunoaştere) ce are în centrul său utilizarea de către brandul Louis Vuitton a cămăşii de Mărginime in noua colecţie 2024, fără menţionarea originii şi acordul păstrătorilor de zestre culturală", potrivit mesajului publicat pe La Blouse roumaine.

Mii de români au răspuns postând poze cu cămașa tradițională.

Mesajul a fost postat și pe pagina brandului de lux

Publicul este solicitat să adauge fotografii cu cămaşa de Mărginime la această postare cu indicarea zonei şi dacă aveţi, o scurtă descriere în câteva rânduri, să ceară brandului Louis Vuitton să scoată piesele din colecţie până la obţinerea acordului din partea comunităţilor, cu creditarea originii, iar "dacă sunteţi organizaţi în cadrul unor asociaţii, fundaţii, grupuri de iniţiativă, companii etc, va rugăm să ne scrieţi mesaje de susţinere oficiale şi să le trimiteţi pe adresa contact@lablouseroumaine.io".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449511188 886549006839280 8344282868118880317 n jpg
image
image
image
image
image
image
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image png
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net