Caz medical incredibil! Două fetițe siameze, separate cu succes după o operație de 10 ore

Ultima actualizare:

Două gemene siameze care aveau aceeaşi diafragmă (n.r. organ muscular ce separă toracele de abdomen) şi împărţeau ficatul au fost separate cu succes după o operaţie de 10 ore, care a avut loc recent la Chicago, Illinois, SUA.

Addy şi Lily au fost separaţi după o operaţie de 10 ore
Addy şi Lily au fost separaţi după o operaţie de 10 ore

Maggie Altobelli, de 33 de ani, a aflat că fetiţele ei erau ”lipite” la un control de rutină efectuat la 20 de săptămâni de sarcină. Ea şi soţul său, Dom, de 34 de ani, au constatat că era crudul adevăr când micuţele Addy şi Lily au venit pe lume în noiembrie 2020. S-au chinuit îngrozitor să le îngrijească până ce au fost separate.

image

Li s-a împărţit ficatul şi li s-au construit diafragme separate, însă deocamdată sunt ajutate să respire printr-un tub special şi sunt hrănite tot printr-un tub. Dar medicii spun că vor deveni cu timpul perfect normale şi deja zâmbesc fericite în fiecare zi.

Cum a reacționat mama când a aflat că are gemene siameze

Amintindu-și momentul în care a aflat că are fetițe gemene, Maggie a declarat pentru Today Parents: „M-am gândit: „Doamne, sunt două”.

Dar medicul imagist a părut șocat când i-a făcut ecografie și s-a dus să aducă un alt doctor - care i-a spus lui Maggie că nu a mai văzut așa ceva de-a lungul întregii sale cariere.

Maggie a continuat: „Doctorul mi-a spus: Nu înțelegem cum e posibil. Micile lor stomacuri sunt conectate”.

Maggie a spus că atunci când a aflat că bebelușii ei sunt siamezi a fost ca o „experiență în afara corpului” pentru ea.

„Încercam să aflu sexul unui copil pe care credeam că îl avem și apoi s-a dovedit a fi puțin mai complicat. A fost ca și cum aveam o experiență în afara corpului. Eram șocată. Ce vrei să spui că stomacurile lor sunt conectate? Este asta un lucru posibil?”,  a explicat tânăra mămică.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net