Bebelușa de 2 luni din Roman înjunghiată de tatăl său a fost externată. Sora sa geamănă și-a pierdut viața în atacul de la începutul lunii

Ultima actualizare:

    Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Minune pentru mămica din Roman care și-a pierdut unul din cei trei copii în urma atacului propriului tată. Fetița de două luni ajunsă la spital cu răni foarte grave, după ce a fost înjunghiată, și-a revenit și a ajuns iarăși în sânul familiei.

„Pacientul de două luni, înjunghiat de către tată, a fost externat. A venit mama şi a preluat copilul, care a avut o evoluţie favorabilă din fericire pentru el”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria”, conform ziare.com.

Fetiţa a ajuns în şoc hipovolemic, având nevoie de intervenţie chirurgicală pentru reechilibrare, fiind vorba despre un şoc traumatic sever. Medicii au explicat atunci că a fost afectat atât intestinul, cât şi capsula hepatică. Imediat după ce a ajuns la spital, membrii echipei chirurgicale au evaluat leziunile organelor din cavitatea abdominală şi au efectuat tratamentul chirurgical al acestora.

Săptămâna trecută, medicii spuneau că starea fetiţei era stabilă, respira spontan şi mânca fără probleme. Cum nu au mai existat problem de sănătate, copila a fost externată.

Cum s-au petrecut faptele  

În dimineaţa zilei de 6 noiembrie, un bărbat în vârstă de 40 de ani din Roman şi-a atacat familia cu un cuțit. Prima care i-a căzut victimă a fost soţia. Femeia în vârstă de 34 de ani dormea lângă una din gemenele de două luni și cu greu a reușit să scape de atacul soțului. A fugit și a cerut ajutorul vecinilor, împreună cu băiețelul de 9 anil, cel de-al treilea copil al cuplului. 

Bărbatul a rămas în casă şi a continuat atacul asupra fetițelor. Le-a înjunghiat de mai multe ori cu cuțitul. Copilele au ajuns la spital în stare critică, una dintre ele murind la scurt timp.   

Criminaluil a spus că „mintea i-a fost întunecată” 


    Un tată și-ar fi înjunghiat fetițele gemene și soția, într-un apartament din RomanFoto: observatornews.ro
Un tată și-ar fi înjunghiat fetițele gemene și soția, într-un apartament din RomanFoto: observatornews.ro

Bărbatul și-a recunoscut faptele și le-a mărturisit anchetatorilor că era stresat de problemele de familie și de serviciu. „Agresorul a fost audiat. A recunoscut săvârșirea faptelor declarând nuanțat modalitatea în care s-a derulat evenimentul. El a declarat că "mintea i-a fost întunecată". Asupra lui s-au acumulat mai multe presiuni psihice generate de soţie, soacră şi cumnată, precum şi probleme legate de serviciu”, a spus Ianuş Marius Emil, purtător de cuvânt Parchetul Neamţ, potrivit antena3.ro. 

Citește și: 

Un bărbat din Neamț și-a înjunghiat fiicele gemene de doar trei luni. Una dintre ele a decedat, cealată e în stare gravă

Soţia bărbatului care şi-a înjunghiat fetițele a povestit cum a scăpat cu viață: "Aş fi vrut să fac altfel, să-mi salvez fetele"

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net