Ce a decis un judecător din Canada despre degetul din mijloc. ”Nu este politicos, dar...”

Ultima actualizare:

Un proces de calomnie între doi canadieni din Quebec s-a încheiat cu o decizie surpriză a judecătorului. Unul dintre bărbați a fost condamnat pentru că i-a arătat celuilalt degetul din mijloc. ”Nu este cel mai politicos gest, dar este un drept de la Dumnezeu”, a spus judecătorul uimind și amuzând totodată asistența. Judecătorului a menționat că gestul este protejat de constituția Canadei, scrie The Guardian.

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

A arăta degetul mijlociu este un „drept dat de Dumnezeu”, consideră judecătorul canadian Dennis Galiatsatos din provincia francofonă Quebec care și-a expus motivarea de a încheia un proces de calomnie pe 26 de pagini. El a respins astfel cazul împotriva unui bărbat acuzat că și-a hărțuit vecinul dintr-o suburbie din Montreal.

A arăta cuiva degetul mijlociu este un drept „dat de Dumnezeu” care aparține tuturor canadienilor, a spus judecătorul din Quebec, când a achitat recent un bărbat din zona Montreal pentru hărțuire penală și amenințări.

”Nu este o crimă să arăți degetul”

În hotărârea sa, judecătorul Dennis Galiatsatos din Quebec a scris că nu numai că acuzatul nu era vinovat, dar faptul că a fost arestat și urmărit penal a fost o nedreptate uluitoare.

„Pentru a fi foarte clar, nu este o crimă să arăți cuiva degetul”, a scris judecătorul în hotărârea sa din 24 februarie.

„Este un drept dat de Dumnezeu, consacrat de Cartă, care aparține fiecărui canadian cu sânge roșu. Poate să nu fie un gest civilizat, poate să nu fie politicos, poate să nu fie un gest de gentleman. Cu toate acestea, nu declanșează răspunderea penală," a conchis judecătorul în motivarea sa.

Poliția l-a arestat pe Epstein, un profesor în vârstă de 45 de ani, pe 18 mai 2021, când se întorcea acasă de la o plimbare. La începutul zilei, se întâlnise cu un vecin — Michael Naccache — care locuia pe aceeași stradă din Beaconsfield și cu care avusese conflicte anterioare.

Naccache, în vârstă de 34 de ani, l-a înjurat pe Epstein și i-a arătat ambele degete mijlocii.

Naccache a fost arestat, iar acum judecătorul l-a achitat judecătorul considerând că este un comportament nevinovat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net