Ce condiții de trai au nord-coreenii. Imagini rare filmate într-un apartament

Ultima actualizare:

    Un jurnalist a filmat în interiorul apartamentului unei familii din Coreea de NordFoto: captură foto/Youtube
Un jurnalist a filmat în interiorul apartamentului unei familii din Coreea de NordFoto: captură foto/Youtube

Pe Internet a fost publicat un material video în care este arătat interiorul unui apartament dintr-un bloc din capitala Coreei de Nord. Imaginile sunt extrem de rare întrucât jurnaliștilor străini nu le este permis să transmită imagini de oriunde din spațiile publice și cu atât mai puțin din cadrul celor private. Cetățenii nord-coreeni sunt reticenți și temători să dezvăluie prea multe informații despre condițiile lor modeste de trai.

Jurnalistul de la CNN, Will Ripley, împreună cu echipa sa, au fost lăsați să filmeze în interiorul locuinței unei familii din care locuiește în Phenian, capitala nord-coreeană. Familia locuiește într-un bloc (cu o arhitectură tipic comunistă) la etajul al 13-lea. Pe înregistrare, Ripley precizează că locatarii nu folosesc liftul din cauza întreruperilor dese și neprevăzute a energiei electrice.

„Nu este un lucru cu care noi, cei din vest, să fim obișnuiți, să urcăm și să coborâm pe scări zilnic. Pe de altă parte, este un exercițiu fizic foarte bun. Dar după o zi lungă de muncă...”

Locuința este modestă, mobilată foarte simplu. Se poate observa un frigider vechi și un televizot, iar pe unul dintre pereți, alături de pozele de familie, stau portretele liderilor precedenți ai Coreei de Nord: Kim Il Sung și Kim Jong Il.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net