Ce explicații a dat pilotul care a vrut să oprească motorul unui avion. Consumase „ciuperci magice"

Pilotul Joseph Emerson vine cu explicații, după ce a fost învinuit de 83 de capete de acuzare pentru punerea în pericol a vieții în urma incidentului din zborul spre San Francisco, de acum câteva luni. Bărbatul a recunoscut că a consumat ciuperci psihidelice. „Am făcut ceva de neînțeles pentru mine, ceva pentru care trebuie să îmi asum responsabilitatea și pentru care regret”, a spus acesta. 

Pilotul Emerson Foto: Facebook
Pilotul Emerson Foto: Facebook

Pilotul a încercat să dezactiveze motoarele avionului

Un pilot de la Alaska Airlines care a încercat să oprească motoarele unui avion de pasageri în timpul zborului, după ce a ingerat “ciuperci magice”, a declarat că acțiunile sale au fost „de neînțeles”, în unele dintre primele sale declarații publice după ce a fost învinuit pentru 83 de capete de acuzare de punere în pericol prin imprudență. 

Într-un interviu acordat emisiunii Good Morning America de pe ABC, Joseph Emerson a descris evenimentele din 22 octombrie ca fiind „30 de secunde din viața mea pe care mi-aș dori să le pot schimba și nu pot”. Potrivit plângerii federale, Emerson, care, în calitate de pilot care nu era de serviciu, era autorizat să călătorească pe scaunul din cabina piloților, a încercat să dezactiveze motoarele avionului prin activarea sistemului de stingere a incendiilor.

Emerson a declarat că luase ciuperci psihedelice 

Avionul, care venea din Everett, Washington, cu destinația San Francisco, a fost deviat la Portland, unde a aterizat în siguranță cu peste 80 de persoane la bord. După arestarea sa în Oregon pentru tentativă de omor, Emerson a declarat poliției că a crezut că are o cădere nervoasă, a crezut că visează când a tras de mânerele de incendiu din cabina de pilotaj și a spus că a experimentat recent ciuperci psihedelice, deoarece sănătatea sa mintală se înrăutățise.

Emerson a declarat că luase ciuperci psihedelice cu două zile înainte, în timp ce comemora moartea celui mai bun prieten al său, crezând că acestea l-ar putea ajuta cu depresia sa. El a declarat că crede că încă avea halucinații și că „nimic nu părea real” în timp ce stătea în avion. Și că își spunea „Acest lucru nu este real, trebuie să mă trezesc”.

Emerson a fost învinuit pentru punerea în pericol a aeronavei

Emerson a declarat că s-a ridicate de pe scaun și a apucat două mânere roșii din fața sa, care ar fi activat sistemul de stingere a incendiilor din avion și ar fi oprit alimentarea cu combustibil a motoarelor la 30.000 de picioare. Echipajul a reușit să îl imobilizeze pe Emerson și să îl scoată din cabina de pilotaj, dar chiar în timp ce avionul cobora, acesta a declarat că a încercat să apuce un alt levier care acționa ușa cabinei.

Potrivit unei declarații sub jurământ, Emerson a avertizat un însoțitor de bord: „Trebuie să-mi pui cătușele chiar acum, sau va fi rău”. În decembrie, Emerson a fost învinuit pentru punerea în pericol a aeronavei (învinuire de gradul întâi) și 83 de acuzații de punere în pericol a unei alte persoane din imprudență - câte una pentru fiecare persoană aflată la bordul aeronavei la momentul incidentului. El a pledat nevinovat la acuzații și așteaptă procesul. „Am făcut ceva de neînțeles pentru mine, ceva pentru care trebuie să îmi asum responsabilitatea și pentru care regret”, a declarat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Scalp jpg
aeroport  jpg
masina volan pixabay1 jpg
eb0xp9gqTGe 3O jpg
Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de politie din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
Alanya Turcia Unspalash jpg
hotel vacanta pixabay jpg
andrea galimberti sara stefanelli jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net