Mai multe persoane au ajuns la spital după ce au mestecat gumă! Conținea ciuperci halucinogene

O situație de-a dreptul bizară a lăsat fără cuvinte autoritățile și medicii din Australia! Nu mai puțin de 5 persoane au fost nevoite să ajungă la spital după ce au consumat un produs aparent banal! Problemele acestora s-au datorat unei gume de mestecat care, conțineau, de fapt, ciuperci halucinogene!

Guma de mestecat conținea ciuperci halucinogene / foto: IStock
Guma de mestecat conținea ciuperci halucinogene / foto: IStock

Atunci când ne gândim la guma de mestecat, mulți dintre noi vor merge cu gândul la aroma de fructe pe care o preferăm, ori la respirația proaspătă de care ar trebui să ne bucurăm după ce mestecăm gumă. Cu siguranță că nimeni dintre noi nu s-ar gândi la o excursie la spital, din cauza substanțelor halucinogene incluse în compoziția gumei de mestecat!

Cu toate acestea, în exact această postură s-au găsit cinci persoane din Australia, care, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au mestecat gumă ce conținea ciuperci halucinogene.

Printre simptomele persoanelor afectate s-au numărat „halucinații tulburătoare”, „somnolenţă sau pierderea cunoştinţei”, „o activitate de tip convulsiv şi mişcări involuntare cum ar fi contracţii ale braţelor şi picioarelor”, cât și mișcări oculare, spun autoritățile din Australia și Noua Zeelandă.

Guma de mestecat conținea ciuperci halucinogene

Food Standards Australia New Zealand (FSANZ), autoritatea de reglementae pentru alimente în Australia și Noua Zeelandă a spus că aceste produse periculoase au fost vândute de către compania Uncle Frog. Între timp, site-ul acesteia nu mai poate fi accesta. Pretextul sub care au fost comercializate aceste gume de mestecat ar fi fost faptul că ar ajuta la dezvoltarea „memoriei şi a concentraţiei”, cât și faptul că ar oferi „energie și putere”.

Pe ambalajul acestor gume de mestecat ar fi fost scris faptul că vor face ziua mai bună cumpărătorilor, dar și că gumele ar fi fost „infuzate cu cea mai bună cânepă de pe Pământ”. Una dintre paciente a avut nevoie urgentă de îngrijiri medicale, după ce a suferit o criză de tahicardie, după ce a consumat guma de mestecat. „Ritmul meu cardiac a urcat la 160 de bătăi pe minut”, a spus Laura Jones.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
Gavin Newsom jpg
grecia jpg
RO BV Predeal train station jpg
money 1033647 1280 jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
2 africa de sud gradina shutterstock 1776108470 jpg jpeg
Vasile Gamalan  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net