Boala periculoasă care afectează copiii în perioada caldă! Ce este afecțiunea gură-mână-picior?

Deja ne aflăm la numai câteva zile distanță de luna iulie, iar în sezonul cald există o anumită boală care ne poate afecta copiii și la care trebuie să fim atenți. Mai precis, este vorba despre gură-mână-picior și este foarte important să știm cu să recunoaștem semnele acestei afecțiuni.

Boala poate fi comună în piscine / foto: depositphotos.com
Boala poate fi comună în piscine / foto: depositphotos.com

Canicula nu este singura problemă de care ne vom lovi, în perioada caldă din an. Din păcate, există și anumiți viruși ce ne pot provoca probleme de sănătate ce ne pot da complet peste cap planurile de vacanță. Iar printre posibilele probleme de sănătate de care ne putem lovi este și gură-mână-picior, o boală ce poate afecta copiii în această perioadă din an. Desigur, vara este foarte răspândit și enterovirusul non-poliomelitic Coxsackie A16, ori Enterovirusul 71.

Preșcolarii sunt cei mai predispuși riscului de infectare, însă acest lucru nu înseamnă că adulți nu se pot confrunta cu această problemă. Boala gură-mână-picior poate afecta, în special, persoanele cu un sistem imunitar scăzut, indiferent de vârstă. Iar acest virus nu trebuie ignorat, deoarece poate conduce la complicații precum encefalită, ori meningită.

Boala care poate pune în pericol sănătatea copiilor

Cei mici pot să se molipsească cu această boală chiar și prin împărțirea sticlei de apă, a jucăriilor, ori prin simplul contact cu mâna. Din păcate, părinții mai trrebuie să știe că acest virus poate fi destul de comun la piscine! În situația în care un copil deja contaminat intră în apă și începe să se joace, fără ca nimeni să știe, apa poate deveni contaminată, iar toți cei din piscină pot fi în pericol.

Printre simptomele la care trebuie să fim atenți este o stare bruscă de febră, leziuni bucale, ori erupții cutanate. Dacă observăm astfel de semne, este important să mergem imediat cu cel mic la doctor, pentru a-i fi prescrise medicamentele necesare. Mai este posibil ca rănile să înceapă să se dezvolte în jurul gâtului, ori pe limbă. De asemenea, printre simptome mai pot fi și ganglioni limfatici umflați, la nivelul gâtului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bani numara salarii pensii bani putini
image
image
image
image
image
image
image png
Gavin Newsom jpg
grecia jpg
RO BV Predeal train station jpg
money 1033647 1280 jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
2 africa de sud gradina shutterstock 1776108470 jpg jpeg
Vasile Gamalan  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net