Ce impact au avut schimbările climatice asupra Pământului. Imagini din spațiu

Timp de șase luni, Thomas Pesquet a fost la bordul Stației Stațiale Internaționale, iar vederea pe care acesta a avut-o asupra Pământului a fost alarmantă, dar și foarte uluitoare.

Pe măsură ce schimbările de natură climatică ne afectează planeta, pe atât de greu ne va fi să stopăm procesul prin care Pământul trece. Contul de Instagram al astronautului este plin de imagini care prezintă frumusețea Pământului, dar și nivelul la care acesta s-a deterioriat, din cauza oamenilor.

pamantul din spatiu PNG

Efectele schimbărilor climatice, foarte vizibile din spațiu

De asemenea, acesta a semnalat că de la vizita sa trecută, din 2016, efectele schimbărilor climatice sunt tot mai evidente, ghețarii retrăgându-se vizibil, iar fenomenele meteorologice extreme și-au făcut simțită prezența din ce în ce mai mult. În cursul anului trecut, Statele Unite au fost măturate în mod constant de uragane de un nivel nemaiîntâlnit, iar în Italia, inundațiile puternice au luat viața mai multor persoane. 

Șocul de care acesta s-a lovit l-a făcut pe Pesquet să devină ambasador la Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură. În calitate de astronaut la bordul Stației Spațiale Internaționale, acesta a sprijinit constant dezvoltarea și cercetarea din cadrul FAO, pentru a inova domeniul agriculturii și al producției de alimente. Prin imaginile pe care acesta le are asupra Pământului, își poate imagina și modela comportamentul pe care oamenii îl au pe planetă prin intermediul resurselor ce sunt în scădere. Ca o notă informativă, conform worldometers, petrolul rămas ne va mai ajunge pentru circa 47 de ani. 

„Din spațiu, puteți vedea multe dintre consecințele ale activităților umane. Unele dintre ele sunt de la schimbările climatice, iar altele sunt doar poluarea pe care n-am luat-o în mod serios la momentul potrivit, de exemplu, poluarea râurilor sau poluarea aerului.

Cel mai vizibil efect este acela că ghețarii se retrag de la an la an”, a transmis Thomas Pesquet, prin intermediul CNN.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net