Ce oraș a devenit cel mai poluat din lume. „Este foarte greu să respiri, ustură puţin şi ochii”

Montreal a devenit cel mai poluat oraș din lume, din cauza incendiilor forestiere. Orașul a fost acoperit de fum, după ce a fost emisă o avertizare valabilă în mai multe regiuni din Quebec.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Incendiile de vegetație au mistuit pădurile 

Perdeaua de fum ce acoperă întreaga regiune de sud est a Canadei este rezultatul a sute de incendii de vegetaţie ce mistuie pădurile ţării de săptămâni întregi. Canada trece printr-un an fără precedent, cu peste 7,4 milioane de hectare arse, de la începutul lui ianuarie, scrie Observatornews.ro.

„Este, într-adevăr, ca o ceaţă”

„Este, într-adevăr, ca o ceaţă, cu excepţia faptului că acesta este fum de la incendiile de pădure. Este foarte greu să respiri, ustură puţin şi ochii”, a spus o tânără în vârstă de 18 ani din Montreal, care a precizat că urma să meargă la un festival de muzică, duminică după-amiază, dar evenimentul a fost anulat.

27 de incendii, scăpate de sub control 

Sunt active 81 de incendii forestiere în Quebec, dintre care 27 sunt considerate scăpate de sub control. Mai multe incendii au progresat, în weekend, în contextul vremii uscate şi a temperaturilor mari.  

„Cantitatea de fum face deosebit de dificilă intervenţia avioanelor-cisternă şi a elicopterelor”, a transmis Societatea pentru protecţia pădurilor împotriva focului din Quebec.

Activitățile în aer liber au fost complet interzise 

În ultimele zile, autorităţile au avertizat locuitorii să rămână cât mai mult timp în case, iar seara trecută a intrat în vigoare un ordin prin care activităţile în aer liber sunt complet interzise pentru cel puţin 24 de ore. Se anticipează că fumul va ajunge și în Europa.

Miercuri, 119 pompieri francezi, urmează să ajungă în Quebec, pentru a prelua ştafeta de la compatrioţii lor pe teren de la începutul lui iunie.

„Misiunea primului contingent de pompieri francezi se apropie de sfârşit", explică Stéphane Caron, coordonator prevenire şi comunicare la SOPFEU. „Ei pleacă în Franţa pe 28 iunie şi un al doilea contingent va prelua ştafeta în aceeaşi zi", adaugă el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net