Semnal de alarmă pentru bucureșteni! Un nou studiu arată efectele devastatoare ale poluării aerului

Recent, a devenit din ce în ce mai comun să vedem știri despre nivelul ridicat de poluare al aerului din București, iar problemele continuă. Fiecare dintre noi este conștient că există o mulțime de efecte nocive la care suntem expuși din cauza poluării aerului, însă un studiu recent arată cât de terifiante și extinse sunt, de fapt, urmările asupra organismului.

Demență și risc de infarct, printre efectele poluării aerului / FOTO: Shutterstock
Demență și risc de infarct, printre efectele poluării aerului / FOTO: Shutterstock

Fie că este cauzat de numărul din ce în ce mai mare de mașini, lipsa alarmantă a spațiului verde, sau deșeurile de la periferia capitalei, poluarea aerului a devenit un subiect ce stârnește îngrijorare printre bucureșteni. Desigur, fiecare dintre noi este conștient că există efecte negative asupra organismului provocate de toxicitatea din aer, însă cât timp acestea rămân neexplicate clar, poate că mulți cetățeni ai Capitalei nu oferă subiectului importanța cuvenită. Însă, un nou studiu despre efectele poluării aerului arată o realitate sumbră, iar efectele nocive la care suntem expuși sunt mult mai grave decât am fi bănuit.

Potrivit informațiilor oferite de către aljazeera.com, studiul despre efectele poluării aerului este opera unui grup de cercetare ce aparține de Colegiul Imperial din Londra, care au analizat informații colectate de-a lungul unui întreg deceniu. Potrivit acestora, numărul crescut de nașteri premature, sau ale unor bebeluși cu greutate sub cea normală, este cauzat de poluarea din aer. De asemenea, copiii expuși la aerul toxic au plămânii subdezvoltați, iar dezvoltarea creierului este serios afectată. De asemenea, calitatea slabă a aerului este una din cauzele ce conduc la astm. Numărul crescut de morți, la naștere, are printre cauze și calitatea slabă a aerului. 

Poluarea din aer, una din cauzele demenței

Potrivit sutdiului, calitatea slabă a aerului pe care îl respirăm duce, în timp, la o scădere a capacităților creierului nostru, cât și la demență. Și alte părți din organism sunt afectate, cei dintre noi care respiră constant într-un asemenea mediu având un risc crescut de a suferi infarct, cât și de a dezvolta diverse boli cardiovasculare în timp. Pentru bărbați, a fost înregistrat și un nivel scăzut de spermatozoizi, din cauza aerului poluat.

Bucureștiul, conform datelor oferite de zf.ro, are un nivel alarmant de mic de spațiu verde, mult sub limita recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Mai mult decât atât, capitala nu respectă nici legile naționale, Constituția României cerând ca minim 26 de metri pătrați de spațiu verde să existe pe cap de locuitor, în timp ce Bucureștiul are puțin peste 7.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
manastirea Ghighiu  jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
stat bloc romania jpg
centrala termica de apartament instalator shutterstock 2373202799 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net