Poluare extremă în București. Garda de mediu a depistat vinovatul
Bucureștiul este tot mai poluat. Senzorii care măsoară calitatea aerului din Capitală au indicat, în dimineața zilei de 14 februarie, nivelul maxim de poluare pentru tot nord-vestul oraşului.
Piața Rahovei și Prelungirea Ghencea sunt zonele unde s-au înregistrat valori de poluare extremă. Tocmai de aceea, specialiștii le-au recomandat oamenilor să reducă activitățile în aer liber pe cât posibil.
Valorile de poluare au depăşit de 30 de ori limita medie admisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
În zona de nord a Capitalei, efectele s-au văzut cu ochiul liber, potrivit Observatornews.ro. Magda Ciobanu, medic pneumolog, a declarat că tot ce se întâmplă favorizează apariția și declanșarea crizelor de astm. Persoanele care au boli cardiace au un risc mai mare de a face infart miocardic.
Specialiştii de mediu spun că principala cauză a poluării din Capitală o reprezintă arderile ilegale.
Vezi și: Orașul din România, aflat în Top 5, la nivelul scăzut de poluare și prețul locuințelor
Ce spune Garda de Mediu
Aurelian Păduraru, comisarul șef al Gărzii de Mediu, a declarat că sursa poluării masive a fost, cel mai probabil, un depozit de deșeuri de la Vidra, adică un depozit din sudul Capitalei, nu în zona de nord-vest, unde platformele de măsurea aerului au înregistrat cele mai ridicate valori.
Potrivit acestuia, în urmă cu câteva zile, instituția a efectuat un control Vidra, unde s-au dat amenzi de 100.000.
Citește și: „Inamicul” care a provocat mai multe decese decât războiul și Covid
Care sunt sursele de poluare din București
Studiile făcute până acum de Primăria Capitalei și INSP arată că cei mai mari poluatori sunt traficul (45%) și încălzirea rezidențială (45% – sistemul centralizat și încălzirea individuală – sobe, centrale, alte surse de încălzire). Mai sunt, însă și arderile de deșeuri din jurul Capitalei, care nu apar în rapoartele oficiale, subliniază sursa citată.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!