Orașul din România, aflat în Top 5, la nivelul scăzut de poluare și prețul locuințelor

Potrivit unui studiu recent, realizat de Banca Mondială, care a analizat 41 de locuințe urbane, s-a stabilit că un oraș din Moldova este printre cele mai bine cotate, în ceea ce privește aerul curat, zgomotul redus și prețul convenabil a locuințelor. 

image

Studiul „Barometru Urban - Calitatea vieții în orașele din România” a arătat că Suceava, capitala medievală a Moldovei, se află în topul preferințelor românilor în ceea ce privește aerul curat, nivelul redus de zgomot și prețul bun al caselor. 

Citește și: România la buget redus, prin ochii unor americani. Unde poți călători cu bani puțini?: „Acesta este cel mai frumos oraș al Europei. M-a făcut praf!”

Suceava a reușit să devanseze chiar și orașe mari care s-a investit major, în ultimele sute de ani. Studiul a mai relevat că 80% din populația de la oraș este mulțumită de mediul în care trăiește, cei mai încântați din acest punct de vedere fiind cetățenii din zonele urbane din Regiunea Centru (87%). Cei mai nemulțumiți locuitori în ceea ce privește mediul în care trăiesc se află în orașele din Sud-Muntenia, unde se înregistrează un nivel de satisfacție de 74%.

Nu rata nici: Poftiți în orașul-fantomă! Granadilla a fost până în anii ’60 o localitate strategică din Spania

La nivel național-urban, 21,8% din totalul populației de la oraș consideră Cluj - Napoca ca fiind cel atractiv oraș, urmat de Brașov și Timișoara.

Citește mai multe pe Adevarul.ro

Prințesa Kate Middleton și Prințul William, Profimedia jpg
FotoJet (1) jpg
theo rose
primar longeviv jpg
biserica din pustietate de departe jpg
captura Raja Drone ID Youtube (3) jpg
cub paula iorga 2 png
dumitru hermeneanu romanii au talent jpg
image
image
image
image
image
image
animal 1867472 1920 jpg
FotoJet (1) jpg
captura Raja Drone ID Youtube (3) jpg
primar longeviv jpg
biserica din pustietate de departe jpg
calendar ortodox 2021 4 februarie sfantul isidor pelusiotul png