Ce s-a întâmplat cu o româncă după ce a încercat să îl șantajeze pe fostul director de la Credit Suisse

Ultima actualizare:

O femeie de 43 de ani, româncă, angajată ca menajeră în vila fostului director al uneia dintre cele mai puternice bănci din lume, Credit Suisse, a încercat să câștige bani prin șantaj. Femeia i-a cerut acestuia bani, deloc puțini, ca să nu transmite anumite informații despre el. Planul nu a mers așa cum a gândit ea, iar în prezent este judecată pentru tentativă de extorcare. 

Menajera româncă a trimis un e-mail

bani multi pensie jpg

Femeia era angajată ca menajeră în vila lui Tidjane Thiam, situată pe „coasta de aur” a lacului Zurich. În martie 2021, ea a transmis un e-mail în care cerea o sumă de bani, în caz contrar va informa sindicatele și Comitetul Internațional Olimpic, din care Thiam era deja membru la acea vreme. Femeia a completat mesajul spunând că „nu vrea să-l rănească”.

Planul nu a mers așa cum se aștepta românca. În loc să plătească, Thiam a pus mâna pe telefon și a anunșat poliția. 

Câți bani a cerut românca

În e-mailul său din martie 2021, românca a cerut peste o jumătate de milion de franci, mai exact, 587.000 CHF. Contractul de muncă al acesteia ca menajeră în casa fostului director al Credit Suisse s-a încheiat brusc și definitiv.

Azi, femeia este judecată la Tribunalul districtual din Meilen unde procurorul a solicitat o pedeapsă de șapte luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 1.200 CHF. Acuzațiile sunt tentativă de constrângere și tentativă de extorcare.

Tidjane Thiam, 61 de ani, are dublă cetățenie franceză și ivoriană și a fost între 2015 și 2020 CEO al Credit Suisse (CS), marea bancă care a fost preluată de rivala UBS în primăvara anului 2023.

În prezent, Thiam se concentrează pe politică. În decembrie 2023, el a fost numit președinte al Partidului Democrat din Coasta de Fildeș (PDCI), un partid liberal de dreapta, și este văzut ca un candidat la alegerile prezidențiale din 2025 din țara africană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net