Ce țară din Europa produce cea mai tare băutură alcoolică. „Am simțit arsura din gură până în stomac”

De regulă, băuturile spirtoase distilate au un grad de tărie în jurul valorii de 40 de grade. Vodca, ginul, țuica românească, whisky sunt doar o foarte mică parte din băuturile tari din lume care se încadrează în această valoare. Sunt însă țări care produc un alcool destinat consumului mult mai tare. Și aici este și România cu pălinca și rachiul care de multe ori depășesc valoarea de 60% alcool în volum (ABV). Totuși există o țară în Europa care produce cea mai tare băutură alcoolică din lume. 

image

Ce țară produce cea mai tare băutură alcoolică 

 Dacă o băutură alcoolică poate atinge un nivel de alcool de 60%, atunci cât de tare credeți că este cea mai tare băutură din lume și ce poate fi, se întreabă thetakeout.com.

Mulți poate cred că este vorba despre produsul american Everclear, care are un alcool alarmant de puternic de 95%.

Dar chiar marca Everclear în sine nu sugerează să bei produsul său direct, ci mai degrabă să-l folosești în alte scopuri, cum ar fi gătitul, curățarea (da, dezinfectează) și crearea de tincturi sau cocktailuri în baruri.

Dar există un produs mai puternic, numit Spirytus Rektyfikowany, produs de Polmos Warszawa, din Polonia care, incredibil, trece de 95%, ceea ce îl clasează pe primul loc în lume în topul băuturilor spirtoase.

Totuși, cât de puternic este Spirytus Rektyfikowany?

Spiritus Rektyfikowany de la Polmos Warszawa depășește americanul Everclear cu un singur procent.

Ca și Everclear, din punct de vedere tehnic, nu ți se recomandă să-l bei direct, ci mai degrabă să-l folosești pentru lichioruri, solvenți, tincturi, parfumuri și în gătit. Nu trebuie uitat că orice alcool la această concentrație este extrem de inflamabil.

Cel mai tare alcool din lume se regăsește în Limoncello

Mulți vor spune că nu au auzit niciodată de acest alcool extrem de tare, dar acesta se găsește în comerț și este folosit la băuturi populare și extrem de apreciate, cum este Limoncello, băutura atât de populară în Italia.

Având în vedere că această băutură spirtoasă este practic etanol pur și puțină apă - de două ori mai puternică decât o doză standard de whisky, tequila sau vodcă, recomandat este să fie folosită doar în pentru cocktailuri.

„Am încercat odată cea mai mică înghițitură de Everclear direct, doar pentru a vedea cum este, și am regretat imediat (serios, a fost doar o mică degustare), și am simțit arsura caustică din gură până în stomac. Nu-mi pot imagina cum este să bei direct Spirytus Rektyfikowany", notează sursa citată.

Printre cocktailurile pe care le puteți prepara din băuturi spirtoase precum Spirytus Rektyfikowany sau Everclear se numără limoncello (Everclear oferă chiar și o rețetă), deci, din punct de vedere tehnic, îl puteți bea, doar într-o formă semnificativ diluată și, fără îndoială, mult mai gustoasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
colmar alsacia jpg
easter 2197043 1280 jpg
caine face caca jpg
cod galben ninsoare avertizare meteo shutterstock jpg
Echinoctiul de toamna 2024 jpg
japan 2014616 1280 jpg
ploaie jpeg
padure jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net