Cei care adoptă un câine scapă de taxe locale de până la 200 de euro pe an. O localitate din Italia a luat decizia

Autoritățile din Misterbianco, comună care se învecinează cu oraşul Catania, din Italia, vor să îi convingă pe oameni să adopte câinii fără stăpân. În acest sens, primăria urmează să deducă până la 200 de euro pe an din taxele de salubrizare pentru cei care adoptă patrupede abandonate.

Se oferă ajutor pentru adoptarea câinilor abandonați Foto: Shutterstock
Se oferă ajutor pentru adoptarea câinilor abandonați Foto: Shutterstock

Cum vor autoritățile să încurajeze adopția

Cu această măsură, autorităţile îşi propun să încurajeze adopţia câinilor pentru a reduce costurile adăposturilor şi „recompensează familiile care adoptă cu o binemeritată reducere a taxelor locale", a explicat Consiliul Local, potrivit presei italiene, scrie Digi24.ro. Cu aşa-numitul "Bonus pentru golirea canisei", Consiliul Local din Misterbianco îşi propune totodată „să ajute prietenii cu patru picioare", a declarat Marco Corsaro, primarul acestei comune din sudul Italiei cu aproximativ 50.000 de locuitori şi care aparţine zonei metropolitane Catania.

Câți câini sunt abandonați în Italia

Conform organizaţiilor pentru drepturile animalelor, în Italia sunt abandonaţi în fiecare an aproximativ 50.000 de câini şi 80.000 de pisici. Reducerea face parte din măsurile adoptate în favoarea cetăţenilor prin intermediul „concesiunilor care îmbină inovaţia şi bunul simţ", a adăugat Corsaro.

Cât economisesc cei care adoptă

Astfel, cei care adoptă câini în această comună italiană vor economisi 200 de euro pe an din TARI, taxa municipală pentru colectarea gunoiului şi a altor deşeuri, care în Italia este formată din suma unei cote fixe şi o altă variabilă care se modifică în funcţie de numărul de locatari şi de dimensiunile fiecărei locuinţe. 

Cum e situația câinilor abadonați, din Capitală

Un număr de 1.249 de căţei au fost adoptaţi, anul trecut, din adăposturile ASPA şi prin intermediul târgurilor şi evenimentelor, a anunţat, recent, primarul Capitalei Nicuşor Dan. 

„Continuăm şi anul acesta campaniile de adopţii, astfel încât numărul căţeilor din adăposturile ASPA să fie cât mai mic. 1.249 de căţei au fost adoptaţi, anul trecut, din adăposturile ASPA şi prin intermediul târgurilor şi evenimentelor. De-a lungul anului, au fost organizate 22 de târguri în diferite locaţii, inclusiv un târg de adopţii online, dedicat câinilor din categoriile vulnerabile - puii şi seniorii", a transmis edilul pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net