Unde sunt cei mai mulți câini abandonați în București. ASPA anunță care sunt zonele problematice

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) Bucureşti anunță că problema câinilor fără stăpân este încă nerezolvată în Capitală.

Majoritatea câinilor fără stăpân provin din Sectoarele 5 și 6 / foto: Pixabay
Majoritatea câinilor fără stăpân provin din Sectoarele 5 și 6 / foto: Pixabay

Potrivit datelor ASPA, aproape jumătate din câinii capturaţi de pe raza Municipiului Bucureşti provin din două sectoare ale Capitalei. Concret, de la începutul acestui an, au fost prinşi, doar în Sectorul 6, 509 câini, adică peste 25% din total, informează News.ro.

„Aproape jumătate din câinii capturaţi de pe raza Municipiului Bucureşti provin din Sectoarele 5 şi 6. În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2023, echipajele ASPA au capturat din sectorul 6 un număr de 509 câini, ceea ce reprezintă 25,6% din numărul total de câini capturaţi şi transportaţi în adăposturile ASPA”, anunţă, joi seară, ASPA.

Unde sunt cel mai des capturați câini abandonați

Mai mult, ASPA mai transmite că zonele de unde se capturează cel mai des sunt: Lacul Morii, Cartier ANL Brâncuşi, Drumul Valea Largă, Drumul Osiei, Drumul Ciorogârla, Str. Preciziei, Str. Valea Călmăţuiului, Str. Valea Cascadelor, Bd. Timişoara, Prelungirea Ghencea.

În aceeași perioadă, mai anunță ASPA, echipajele au ridicat din Sectorul 5 un număr de 428 de câini, ceea ce reprezintă 21,53% din numărul total de câini capturaţi.

Cei mai mulţi provin din zonele: Drumul Cooperativei (zona Cimitirului Militar Ghencea 3), Drumul Funigeilor, Drumul Ghindari, zona magazinului Dedeman Ghencea, şos. Sălaj (zona Târgului Pucheni), şos. Vârtejului, şos. Bucureşti-Măgurele, str. Ghidigeni, str. Zăbrăuţului, str. Lacul Pasărea, Intrarea Şinei, str. Tiparniţei, str. N.D. Cocea, str. Căruţei.

„Aceste cifre ne indică faptul că aceste zone sunt problematice, iar capturarea nu este suficientă.”, transmite ASPA. „În paralel, este necesar ca în aceste zone poliţiştii locali de sector să realizeze acţiuni de identificare şi, după caz, sancţionare a proprietarilor care deţin câini nesterilizaţi şi nemicrocipaţi. De asemenea, verificări ar trebui realizate şi la persoanele care nu au proprietăţile îngrădite corespunzător, iar câinii pot circula liber între spaţiul privat şi cel public”, a transmis sursa citată.

Potrivit specialiştilor, o altă soluţie pentru prevenirea abandonului câinilor, este montarea de camere de supraveghere video în zonele de unde se capturează cel mai mult.

În România abandonul animalelor este interzis prin lege și se pedepsește conform Codului Civil actual. Cei care „aruncă” animale pot ajunge să facă și închisoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaje foto alohotels ro jpeg
image
image
image
image
image
image
udare muscate jpg
„Salvatorul de biserici“  Cum l a convins inginerul Eugeniu Iordăchescu pe Nicolae Ceauşescu să nu demoleze lăcaşurile de cult în anii ’80  jpeg
Fostul combinat din Călan  Sursa  Ilustrate circulate   (1) jpg
Methoni jpg
par vopsit jpg
cascada urlatoarea jpg
Edgar Allan Poe by Vallotton jpg jpeg
adolf hitler jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net