De ce te urmărește câinele chiar și la toaletă. Explicația bizară din spatele acestui gest

Aproape jumătate dintre români au acasă cel puțin un animal de companie, iar dintre aceștia, cei mai mulți au câini, sau pisici. Ei bine, atunci când vine vorba despre cel mai bun prieten al omului, cu siguranță ați observat un anumit comportament care poate părea absolut bizar: își urmăresc stăpânul în toaletă! Iar motivul pentru acest gest este unul absolut surprinzător!

Câinii pot să vă urmărească la toaletă doar din curiozitate
Câinii pot să vă urmărească la toaletă doar din curiozitate

Se estimează că undeva în jur de jumătate dintre români au acasă, cel puțin, un animal de companie! Iar, după cum poate că ne și imaginăm, cele mai populare alegeri ale proprietarilor de animale din țara noastră sunt câinii și pisicile! Ei bine, dacă vorbim despre câini, cunoscuți și ca cei mai buni prieteni ai omului, poate că deja am observat că au un comportament anume care pare extrem de bizar! Ei își vor urmări stăpânii în toaletă, aproape întotdeauna! Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la shtiu.ro, motivul este unul surprinzător!

Aceștia vor fi mereu aproape de noi atunci când mergem la toaletă, iar unul dintre motivele acestui comportament este unul complet banal: curiozitatea! Da, poate că vă așteptați să citiți despre vreun instinct obscur al câinilor, ori despre vreo particularitate bizară de comportament. Cu toate acestea, unul dintre răspunsurile posibile este simpla curiozitate! Atunci când vede ușa închisă, câinele poate fi curios să afle ce se află dincolo de aceasta, așa că va dori să intre în baie și să vadă ce se întâmplă acolo!

Câinele vrea să vă apere în timp ce sunteți la toaletă

Ei bine, dacă doreați și un răspuns ceva mai interesant, a venit și momentul acestuia! Câinii sunt animale de haită, iar odată ce deveniți stăpânii lor, ei vă vor considera parte din haita lor. Astfel, instinctul câinelui îi spune că sunteți cel mai vulnerabil atunci când mergeți la toaletă, iar cum faceți parte din haita lui, el vine alături de voi pentru a vă apăra!

Așa că data viitoare când observați că patrupedul vostru face acest gest, cauza este fie curiozitatea, fie dorința sa de a vă apăra!

image
image
image
image
image
image
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg
spital arad jpg
DSCF5056 jpg
new year 4720585 1280 jpg
index (3) jpg
Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay
Untitled jpeg