Obiectul din casă care îți poate ucide câinele. Mulți români îl au, dar nu știu cât este de periculos

Ai un câine? Trebuie să ai mare grijă pentru că un obiect banal de bucătărie îl poate ucide repede. Click! îți spune exact de ce trebuie să te ferești!

Organismul câinelul este mai sensibil decât cel al omului / foto: Pixabay
Organismul câinelul este mai sensibil decât cel al omului / foto: Pixabay

De curând, un medic veterinar a avertizat cu privire la acest obiect, după ce a avut un pacient un câine de doar 12 săptămâni care a fost la un pas să moară.

Câinele despre care vorbim, pe nume Daisie, a început să caute ceva de mâncare în coșul de gunoi. Printre resturile de mâncare se afla și o bucată mică de folie de aluminiu din care a mușcat.

A făcut febră mare și era să moară

La scurt după ce bucata de folie de aluminiu i-a ajuns în organism, câinelui i s-a făcut rău. Avea febră mare, vomita și îi bătea foarte tare inima. Atunci când a ajuns la veterinar, patrupedului i s-a descoperit o problemă la intestin și a ajuns imediat pe masa de operație.

Se pare că micul câine suferea de un caz foarte grav de invaginație intestinală, adică o afecțiune prin care intestinul pătrunde în alte părți din el însuși. Tocmai din acest motiv alimentele nu mai treceau prin sistemul digestiv și putea să moară. Din fericire, nu a fost așa.

„Este foarte dureroasă și poate fi fatală dacă nu este depistată suficient de devreme. Din fericire, stăpâna lui Daisie a adus-o la noi imediat ce a observat că animalul ei de companie era bolnav și am putut diagnostica rapid problema.

În unele cazuri, partea afectată a intestinului trebuie îndepărtată, dar din fericire acest lucru nu a fost necesar în cazul lui Daisie, iar eu am putut să eliberez cu grijă țesutul prins și să îndrept intestinul”, a explicat medicul veterinar Cian O’Connell pentru Worcester Observer, citat de Mirror.

Avertismentul medicului veterinar

În timpul intervenției chirugicale, veterinarul a găsit pete argintii în intestinul câinelui, care reprezentau, de fapt, staniol. Cel mai probabil, boala a fost cauzată de folia de aluminiu.

El i-a avertizat pe cei care au câini să fie foarte atenți la ce mâncare fură aceștia din coșul de gunoi. La ei nu trebuie să ajungă nici la resturile de pe alte suprafețe din bucătărie sau de pe masa de cină.

“(…) pe lângă faptul că le provoacă iritații la nivelul intestinului, multe alimente umane sunt otrăvitoare pentru ei sau le pot provoca sufocare sau formarea unui blocaj”, a explicat medicul.

Daisie s-a simțit din nou rău, la câteva zile după operație, din cauza sensibilității ridicate a țesutului intestinal. Medicul a fost nevoit să-i facă o a doua intervenție patrupedului. Dar, acum, totul este bine. Câinele se recuperează bine acum și se află acasă, alături de proprietara sa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net