Singurul animal din lume care poate detecta dacă o persoană are cancer. Mulți români îl au acasă!

Ultima actualizare:

Mulți dintre noi au acasă un animal de companie, însă doar puțini români știu că unul dintre acestea are o abilitate extraordinară! Câinele are un simț olfactiv mult mai avansat decât cel al omului, fapt ce îi permită să miroasă chiar și cele mai mici schimbări în starea stăpânilor săi. Iar printre acestea, el poate chiar detecta prezența cancerului în organism!

Câinii pot detecta prezența cancerului în organism
Câinii pot detecta prezența cancerului în organism

Majoritatea dintre noi putem spune că avem acasă un animal de companie. Iar în țara noastră, cele mai populare opțiuni sunt, de departe, pisicile și câinii. Însă în privința celor din urmă, nu foarte mulți dintre noi știu cât de utili sunt, de fapt! Câinilor li se spune pe bună dreptate „cel mai bun prieten al omului”, iar unul dintre motivele pentru care această poreclă este perfectă este simul olfactiv al acestor animale.

Mai precis, ei pot să miroasă chiar și cele mai mici semnale hormonale din corp! Iar asta vine pe lângă capacitatea lor de a detecta diverse narcotice și obiecte periculoase cu ajutorul nasului lor. Deja știm cu toții că acești patrupezi sunt folosiți de autorități pentru a asigura paza în diverse locuri. Însă, potrivit informațiilor oferite de către medicalnewstoday.com, mai multe studii au demonstrat că acest animal poate detecta prezența cancerului la o persoană!

Câinii pot detecta cancerul datorită mirosului

Dacă vă întrebați cum este posibil așa ceva, mecanismul este unul simplu! Celulele afectate de cancer eliberează diverse secreții numite compuși organici volatili. Câinii, datorită faptului că au un simț al mirosului mult mai dezvoltat decât omul, reușesc să detecteze aceste secreții și chiar să atragă atenția stăpânilor, asupra pericolului! De exemplu, deși câinele nu era antrenat pentru acest lucru, un bărbat a fost diagnosticat de cancer după ce animalul său de companie îi lingea cu insistență o leziune din spatele urechii.

Studiile au demonstrat că patrupezii pot detecta această boală din transpirație, urină și chiar respirația omului, chiar dacă ea se află încă într-un stadiu incipient. Un studiu din anul 2021 a arătat că un câine antrenat să adulmece cancerul ovarian din urină a avut o rată de succes de 100%, după ce a adulmecat mostre de la 200 de persoane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
cuplu fericit jpg
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
Kate Middleton și Prințul William  foto   GettyImages jpg
pisici
image
actualitate.net
image
actualitate.net