Animalul ciudat din România care bea sânge și se culcă lângă victime. E un coșmar pentru cei care stau la curte

Ultima actualizare:

Viața la curte nu e foarte ușoară de multe ori, iar un animal bizar din România creează probleme mari. E un adevărat coșmar, iar acțiunile sale sunt foarte grotești și înfricoșătoare.

Animalul ciudat din România care bea sânge și se culcă lângă victime
Animalul ciudat din România care bea sânge și se culcă lângă victime

Acest animal din România e foarte periculos pentru cei care stau la curte și cresc păsări și alte vietăți. Românii cu gospodării au mulți inamici, dar această creatură cu siguranță se află pe lista grijilor multor persoane. Animalul produce pagube importante, dar cel mai șocant detaliu este faptul că, după ce își ucide prada, îi bea sângele și uneori chiar se culcă lângă victimă.

Este un animal foarte deranjant. Te poți trezi cu el în grădină, în pod, mansardă, subsol, șopron sau în foișorul din grădină. Totodată, acesta provoacă numeroase daune. Poate distruge cabluri, poate deterirora izolația sau îți poate consuma fructele pe care le-ai așteptat toată primăvara. Te-am făcut curios? Hai să vedem despre ce animal este vorba, dar și cum putem scăpa de el.

Animalul din România care face prăpăd în curte. Bea sânge și se culcă lângă victime

Probabil că intuiția sau experiența de viață vă indică faptul că este vorba despre un dihor sau o nevăstuică. Chiar dacă trăsăturile sunt similare cu aceste vietăți, animalul care bea sânge și se culcă lângă victime este jderul. I se mai spune „gluton” și face parte din categoria speciilor Martes. El trăiește în Europa, Asia și America de Nord.

Jderul se caracterizează printr-un corp lung de 34-61 cm, o blană cafeniu-aurie, o coadă stufoasă, de 15-30 cm, bot ascuțit și urechi mari cu vârfuri rotunjite. În general are o greutate care variază între 1 și 2 kilograme.

Acest animal este periculos pentru românii care stau la curte. Nu doar că se hrănește cu sângele victimelor pe care le pândește cu meticulozitate, dar el poate să transmită și boli foarte periculoase.

Din păcate, jderul este un coșmar pentru oamenii cu gospodării. Acesta ucide găini, iepurii, dar și alte vietăți. Acest animal preferă să vâneze singur, iar pe lista sa de victime se află un ou de pasăre, melci, pești, șoareci, șopârle sau veverițe.

Un detaliu bizar este faptul că obișnuiește să le smulgă capul găinilor. După ce le ucide, le suge sângele, creând astfel o adevarată scenă macabră în curtea oamenilor. După ce termină de mâncat, acest animal se poate odihni chiar lângă victimă. Chiar dacă e mai activ noaptea, jderul poate ataca și ziua.

Oamenii de știință au observat că atunci când este foarte flămând, acest animal din România poate căuta hrană chiar și la distanțe de 16 km de culcușul lui. Este nevoie să luați măsuri rapide de precauție pentru a preveni atacurile de jderi, dacă îi observați prin vecinătatea gospodăriei.

Cum poți scăpa de jder. Animalul le dă bătăi de cap românilor

Din păcate, lupta cu jderul nu este cea mai ușoară. Nu doar că e un prădător abil, dar este și o specie protejată în România. Dacă dă tărcoale prin grădină sau prin mansardă, atunci trebuie să fii foarte atent și să iei măsuri.

Evident, nu vrem ca acest animal agil să ajungă în casă. Așadar, blochează orice intrarea spre mansardă și elimină orice sursa de hrană care s-ar afla acolo. În zonele din curte unde l-ati reperat e bine să lasați câinele să pătrundă, deoarece jderul se sperie de „cel mai bun prieten al omului”. Nu strică să lăsați chiar și niște păr de câine prin acele locuri, deoarece mirosul îl va îndepărta pe prădător. O soluție mai costisitoare de a îndeparta acest animal care face prăpăd prin curte este să cumparați o capcană.

La nivel global, sunt mai multe tipuri de jderi: cel de copac, prezent și în România, jderul japonez, jderul pescar, jderul nilgirian și samurul. Perioada de împerechere a animalului care bea sângele victimelor este vara, dar femelele nasc abia în primăvara anului următor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Deportări staliniste din Basarabia   „A fost noaptea de marți spre miercuri când ne au ridicat  Mama frământa pâinea, iar tata plângea” jpeg
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net