Animalul care nu simte gustul dulce. Toți românii îi fac rău când îi dau astfel de alimente

Ultima actualizare:

Fiecare dintre noi dorește ca animalul nostru de companie să fie cât mai răsfățat, iar de acea îi oferim diverse alimente, poate chiar umane, fără să știm cât de mult rău putem provoca. Din păcate, există un animal foarte comun și iubit în țara noastră care nu poate suporta dulciurile, deși mulți dintre noi i le oferă. Este vorba despre pisică, pentru care deserturile pot fi chiar fatale!

Pisicile pot suferi probleme grave de sănătate dacă mănâncă dulciuri / FOTO: Shutterstock
Pisicile pot suferi probleme grave de sănătate dacă mănâncă dulciuri / FOTO: Shutterstock

Fiecare dintre noi dorește ca animalul nostru de companie să fie cât mai răsfățat, tocmai de acea îl lăsăm să guste diferite preparate care sunt, în mod obișnuit, dedicate oamenilor. Însă, deși avem cele mai bune intenții, adevărul rămâne că putem cauza daune extrem de mari sănătății animalelor noastre, dacă nu suntem bine familiarizați cu dieta acestora! Iar în cazul pisicilor, dulciurile pot avea chiar și efecte letale!

Potrivit informațiilor oferite de către fanatik.ro, vederea pisicilor poate fi afectată grav dacă le lăsăm să mănânce dulciuri, iar în cele mai grave cazuri, pot avea parte de o creștere rapidă a tensiunii arteriale, lucru ce poate duce la stop cardiac, iar astfel, la moarte. Pisicile nu au capacitatea biologică de a simți gustul dulce, iar dacă sunt hrănite cu asemenea alimente, chiar în cazurile în care nu mor chiar atunci, pot dezvolta probleme grave de sănătate, pe termen lung.

Există riscuri enorme de sănătate pentru pisicile care mănâncă dulciuri

Dacă consumul de dulciuri continuă pe termen mai lung, animalele noastre de companie pot chiar dezvolta diabet zaharat, precum și probleme serioase cu pancreasul. După cum ne putem imagina, aceste probleme vor duce la o scădere serioasă a speranței lor de viață, cât și la o mulțime de facturi la medicul veterinar, deoarece vor avea nevoie de tratamente.

Pe lângă aceste boli, va crește și riscul de obezitate, care împreună cu problemele naturale cauzate de dulciuri pisicilor, va slăbi enorm inima animalului vostru de companie. Nici sistemul lor imunitar nu rămâne neatins de efectele distructive ale dulciurilor, el scăzând destul de mult, lucru ce vă va slăbi pisica.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net