Ce se întâmplă dacă înghiți păr de pisică? E mai grav decât ai crede?

Ultima actualizare:

Este părul de pisică periculos, dacă este înghițit de un om? Este o întrebare pe care și-au pus-o mulți stăpâni de pisici, la un moment dat. Deși poate părea grav, înghițirea părului de pisică de către orice om nu este mare lucru, de cele mai multe ori. Dar, în unele cazuri, părul de pisică poate duce la probleme de sănătate. Iată ce trebuie să știți:

Părul de pisică dacă este înghițit de om nu este periculos. Foto: Click.
Părul de pisică dacă este înghițit de om nu este periculos. Foto: Click.

Este părul de pisică periculos dacă este înghițit? Nu, părul de pisică, dacă este înghițit de un om, nu este periculos. Cu toate acestea, dacă ai un copil, ar trebui să fii atent că ar putea încerca să-l mănânce.

Ce se întâmplă dacă înghiți părul de pisică?

O credință comună este că cineva s-ar putea îmbolnăvi grav sau chiar să moară dacă înghite păr de pisică. Nu este deloc adevărat! Un om se poate sufoca cu orice, inclusiv cu mâncare sau scuipat. Dacă ești îngrijorat de faptul că copilul tău mănâncă în exces, nu ar trebui să-i permiți să se joace cu animalul de companie, deoarece poate fi periculos.

În timp ce unii oameni cred că înghițirea blănii animalelor de companie cauzează probleme precum balonarea stomacului și blocarea intestinală, nu există dovezi care să arate că aceste probleme apar vreodată din cauza înghițirii părului de pisică.

Ce trebuie să știți despre părul de pisică

Contrar credinței populare, înghițirea părului de pisică nu va cauza niciun rău oamenilor. Este doar un mit că părul de pisică se poate lipi de esofag, de gât sau de organele interne sau poate trece în sistemul digestiv prin tractul digestiv al persoanei.

În timp ce părul de pisică nu este dăunător pentru oameni, unele persoane pot fi sensibile la alergenii de pisică, cum ar fi mătreața, saliva și urina. Prin urmare, pentru a reduce riscul de reacții alergice, este esențial să vă spălați și să vă îngrijiți pisica în mod regulat.

Drept urmare, tu și familia ta te poți bucura de compania prietenului tău felin fără a-ți face griji în legătură cu alergiile.

Este părul de pisică periculos pentru bebeluși?

Dar dacă ai un copil, s-ar putea să te întrebi dacă părul de pisică este periculos pentru ei. Răspunsul simplu este nu, părul de pisică nu este periculos pentru bebeluși. Cu toate acestea, există câteva lucruri de care ar trebui să ții cont.

Pisicilor tind să le cadă părul, iar unele fire vor pluti mereu în aer. Deci, dacă copilul tău este susceptibil, poate avea o reacție alergică la părul de pisică. Acesta este motivul pentru care este esențial să urmăriți copilul dacă este în preajma unei pisici.

Dacă observi că strănută sau tușesc mai mult decât de obicei, cel mai bine este să-i duci la medic pentru a fi în siguranță. Cu toate acestea, nu există boli severe asociate cu părul de pisică.

Deci, dacă tu sau copilul tău sunteți alergic la pisici, cel mai bine este să stați departe de ele. Dar dacă nu ești alergic, nu trebuie să-ți faci griji pentru blana pisicii tale. Pisicile sunt animale de companie minunate care pot aduce bucurie în viața ta.

Este părul de pisică periculos pentru femeile însărcinate?

Nu, părul de pisică nu este periculos pentru femeile însărcinate, dar toxoplasmoza este o boală pe care pisicile o pot transmite. Femeile însărcinate sunt deosebit de vulnerabile la toxoplasmoză, deoarece aceasta le poate determina să avorteze sau să provoace leziuni ale creierului fătului.

Toxoplasmoza se găsește cel mai frecvent în fecalele pisicilor, așa că este esențial să luați măsuri de precauție - cum ar fi purtarea mănușilor atunci când curățați litiera - dacă sunteți gravidă sau încercați să rămâneți însărcinată. În general, totuși, riscul de infecție este scăzut, așa că nu este nevoie să scapi de prietenul tău felin. Luați doar câteva măsuri de precauție de bază și veți fi bine, scriu cei de la myanimalzone.com.

Firele de păr nu pot ajunge altundeva decât în stomac, asta apropo de mitul firului de păr ajuns la plămâni. În cultura populară există multe poveşti de persoane care au fost la un pas de moarte din cauza unui fir de păr care le-a ajuns în plămâni, ficat sau creier. Şi ceva adevăr există în spatele acestor poveşti. Doar că este vorba despre un parazit care îşi face drum spre aceste organe şi care poate fi luat de pe blana animalelor nedeparazitate, şi nu despre firul de păr efectiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net