Cum îți protejezi câinele de căpușe și purici. 3 ingrediente care ii scapă de dăunători

Atunci când vine sezonul cald, ne lovim de apariția căpușelor, dar și puricii sunt o problemă. Și cum mulți dintre noi au animale de companie, ne gândim că ar fi bine să știm exact cum să acționăm împotriva acestor dăunători. Pentru a proteja cât mai bine câinele de acești paraziți, este suficient să iei câteva măsuri din timp. Iată cum să elimini căpușele cu metode 100% naturale.

Cum protejezi câinele de căpușe și purici / Foto: Freepik
Cum protejezi câinele de căpușe și purici / Foto: Freepik

Când ai acasă un animal de companie pe care îl iubești, știi deja că el are nevoie de toată atenția și de timpul tău, la fel că orice alt membru al familiei. Iar, atunci când temperaturile încep să crească, își vor face apariția puricii și căpușele, care pot să invadeze blana cățelușului tău și să provoace reale probleme pentru întreaga familie. Află însă că, dacă vrei să ai grijă de animăluțul tău, și nu vrei să folosești substanțe toxice, există câteva soluții 100% naturale care îi scapă de dăunători.

Ulei esențial de lavandă

Uleiul esențial de lavandă reprezintă o soluție împotriva căpușelor, dar și a puricilor. Pentru a fi sigur că îndepărtezi căpușele, aplică două picături la baza cozii și pe gâtul animăluțului, însă nu direct pe piele.  

Lămâie

Lămâia este și ea eficientă împotriva căpușelor. Pentru a prepara o soluție trebuie să tai fructul în bucăți, îl pui în apă fiartă și o lași 12 ore. Apoi folosești un pulverizator pentru a stropi blana micului patruped. Ai însă grijă să nu le dai în ochi, pentru că și ele suferă la fel ca și omul.

Rozmarin

Dacă nu știai, un alt ingredient care îți va ajuta animăluțul să scape de dăunători este rozmarinul. Fierbi 300 grame de frunze proaspete până când apa dă în clocot, oprești focul și lași soluția să se răcească. După ce s-a răcit, pulverizează această soluție pe blana cățelușului.

Alte soluții

Și apa cu oțet de mere (cantități egale) reprezintă o soluție la îndemână și va fi eficientă și împotriva puricilor. Alte trucuri ar fi: uleiul esențial de geranium (mușcată); spray cu ulei extras din crăițe, eucalipt și maghiran; de asemenea, și o pulbere de usturoi sau usturoiul pus în mâncarea animalului îl poate ajuta să îndepărteze căpușele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net