Imaginile care îți rup sufletul. Un câine se plimbă pe lângă zeci de coșuri cu pomeni, dar toată lumea îl alungă

Coșnițe pline cu produse care mai de care mai gustoase și mai costisitoare, și „multă credință și milă pentru fiecare suflet”, mai multe femei cu coșnițele așezate jos, așteptând ca preotul să le sfințească pentru a le da de pomană, ulterior, pentru sufletele adormiților lor, privesc și alungă cu nepăsare și indiferență un câine înfometat. 

Credincioșii au izgonit animalul înfometat. FOTO: Pixabay
Credincioșii au izgonit animalul înfometat. FOTO: Pixabay

Peste tot se vorbește despre importanța smereniei și credinței, ajutorării aproapelui nostru, mai ales când suntem în preajma unor sărbători sfinte, atunci când oamenii ar trebui să fie mai buni. Totuși, în clipul video devenit viral, în care apare câinele înfometat în fața mulțimii de oameni, se arată exact contrariul a ceea ce se propovăduiește. 

Clipul video care a sfâșiat sufletul a mii de oameni! 

Pe Facebook circulă cu mare rapiditate orice informație, orice întâmplare mai mult sau mai puțin plăcută. Unele ne aduc zâmbetul pe buze, în timp ce altele ne amintesc cât de diferiți pot fi oamenii. 

Un internaut a postat pe contul său de Facebook o filmare în care mai multe persoane așteaptă cu coșurile pline de bunătățuri ca preotul să le sfințească. Nimic greșit până aici, întrucât românii se conformează datinilor și obiceiurilor străbune. 

Momentul intrigant a fost ilustrat de un câine înfometat, care adulmeca mâncarea din coșnițe. Vizibil trist și obosit, probabil ar fi sperat doar la un colț de pâine. În schimb, persoanele în cauză nu au făcut nimic altceva decât să-și feresacă, așa cum au știut mai bine coșnițele, încercând să țină animalul cât mai departe de ele. 

Internauții au criticat atitudinea indiferentă 

Postarea a adunat extrem de multe vizualizări, iar comentariile au fost pe măsură. Majoritatea oamenilor au reacționat tranșant și și-au expus punctul de vedere. Astfel, mulți dintre ei au fost de acord că adevărata pomană se face celui care are nevoie, sufletului flămând și amărât, pe care Dumnezeu ți-l scoate în cale tocmai pentru a-ți testa inima și credința. 

,,De fapt, ce bine era să hrănească pe cel flămând. Fiecare cu o mică, micuță bucățică de bunătăți din coșuri. Dar nu!”, ,,Nu pot să zic că sunt un iubitor de animale (am și eu 2 căței de curte) dar filmulețul ne arată cât de oameni putem fi.”, ,,Se duc darurile la preot sa le sfințească , se impart se dau de pomană, pentru cei adormiți.”, se arată doar în câteva comentarii ale internauților. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net