Ţi se rupe inima! A sunat la 112 de frig şi singurătate: „M-am trezit deodată că nu mai rezist”

Ultima actualizare:

Ţi se rupe inima! Bolnavi, firavi, cu o pensie umilitoare, copleşiţi de singurătate şi neajunsuri, bătrânii României îşi trăiesc restul vieţii oftând şi cerând ajutor divin. O bătrână de 83 de ani a frânt inimile unor poliţişti din Constanţa. Biata femeie a sunat la 112: „Mor în casă de frig şi singurătate”. Doi poliţişti locali au ajuns la ea acasă. Aşa au cunoscut-o pe Elena Bocioagă, o femeie singură pe lume.

Elena Bocioagă trăiește singură de 12 ani. Foto: captură video Dobrogea TV
Elena Bocioagă trăiește singură de 12 ani. Foto: captură video Dobrogea TV

I-au murit pe rând băiatul, soţul, fratele, şi sora. I-a îngropat unul câte unul, iar ea a rămas într-o singurătate şi linişte îngrozitor de apăsătoare. Viaţa, din ce în ce mai scumpă, a devenit greu de îndurat pentru biata femeie. Radiatorul, singura sursă de încălzire din casă, este pornit rar, de teama facturilor. Aragazul nu îl foloseşte pentru că butelia este goală. Aşa au găsit-o pe Elena Bocioagă cei doi poliţişti locali din Constanţa. 

Gabriel Enache şi colega lui, Anamaria Rusu, au fost extrem de impresionaţi de viaţa grea a femeii, singură de 12 ani.

Femeia de 83 de ani  a fost ajutată  de polițiștii locali  care au vizitat-o
Femeia de 83 de ani a fost ajutată de polițiștii locali care au vizitat-o

În bucătărie nu sunt mai mult de 5 grade

„În uşă am găsit-o, parcă ne aştepta cu lacrimi în ochi, că a fost un gest de disperare, n-a avut ce să mai facă după atâţia ani de singurătate în care-a-ndurat şi frigul din casă”, a declarat Gabriel Enache, poliţist local.

„De cum am intrat în bucătărie, ne-au îngheţat efectiv mâinile şi-am stat doar câteva minute. Era ca afară, pur şi simplu era ca afară”, a declarat Anamaria Rusu, poliţist local.

Femeia de 83 de ani  a fost ajutată  de polițiștii locali  care au vizitat-o
Femeia de 83 de ani a fost ajutată de polițiștii locali care au vizitat-o

Gabriel Enache a scris pe Facebook despre ea, iar răspunsul nu s-a lăsat aşteptat. Mulţi constănţeni i-au sărit în ajutor, fiecare cu ce a putut. 

„Îmi vine foarte greu pentru că eu nu am păţit aşa ceva niciodată. Eu am ajutat pe alţii, am sărit, dar pentru mine n-am avut nevoie. Acum nu mai am nevoie decât de sănătate. Atât cât vrea bunul Dumnezeu”, a declarat Elena Bocioagă pentru Dobrogea TV.

Casa femeii nu este racordată la sistemul centralizat de încălzire. Soba nu funcţionează de peste 50 de ani, iar în bucătărie nu sunt mai mult de 5 grade. Aşadar, frig ca afară. Biata femeie a strâns cutii de carton, poate poate gerul nu se va mai simţi aşa de rău. 

Oamenii au strâns  pentru bătrânică alimente  și obiecte de uz gospodăresc
Oamenii au strâns pentru bătrânică alimente și obiecte de uz gospodăresc

„Începuse frigul… M-am trezit deodată că nu mai rezist. Simţeam că-mi amorţeau mâinile. Îmi fac singură masaj. Când simt că îmi amorţesc le frec. Am radiatorul ăsta, dar de frica banilor şi a curentului ţineam o oră, două, trei maxim şi-l închideam”, a mai declarat Elena Bocioagă.

Poliţiştii i-au sărit în ajutor

Un ajutor imediat a venit de la cei doi poliţişti care i-au încărcat butelia şi i-au cumpărat de mâncare din banii lor. Au dat drumul la aragaz şi au făcut cald în casă.

„Mi-era şi ruşine să spun. A venit domnul Gabriel imediat şi de atunci e împrejurul meu, îi mulţumesc lu’ bunu Dumnezeu”, a mai declarat Elena Bocioagă.

Casa în care locuiește  nu este racordată la sistemul  centralizat de încălzire
Casa în care locuiește nu este racordată la sistemul centralizat de încălzire

„Am strâns un ban. Toţi colegii care au fost lângă mine am strâns din ce-am putut şi o asigurăm faptul că îi plătim facturile de azi până când putem, cel puţin până la vară să iasă din impasul acesta financiar”, a mai declarat Gabriel Enache, poliţist local. Mulţi oameni din Constanţa au sărit în ajutorul femeii cu bani şi pachete cu mâncare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net