Minune într-un spital din Iași! Cum a reușit o bătrână de 101 ani să se vindece de Covid-19

O adevărată minune s-a petrecut la un spital din Iaşi. O bătrână de 101 ani, infectată cu Covid-19, s-a vindecat complet, informează adevarul.ro. Medicii spun că a fost un pacient model.

Cea mai în vârstă  pacientă bolnavă  cu Covid a fost  vindecată la Iaşi, FOTO: Shutterstock
Cea mai în vârstă pacientă bolnavă cu Covid a fost vindecată la Iaşi, FOTO: Shutterstock

În momentul în care a ajuns la spital, toată lumea s-a temut pentru viaţa femeii atât pentru că avea o vârstă înaintată – 101 ani – cât şi pentru că, în afara de infecţia cu Covid-19, ea suferea şi de multe alte boli.

Avea insuficienţă respiratorie cronică acutizată pe fondul afecţiunii respiratorii, insuficienţă cardiacă cronică, boală cardiacă cronică şi ateroscleroză cerebrală, precum şi boală renală cronică. Ei bine, în ciuda prognosticului negativ şi a afecţiunilor de care suferea, tratamentul împotriva COVID-19 a fost un succes, spun medicii citaţi de ”Adevărul”.

Florin Roşu,  manager spital
Florin Roşu, manager spital

Femeia a fost internată în spital timp de zece zile, iar la final întreg corpul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi a felicitat-o, pentru că a învins infecţia şi a plecat acasă sănătoasă. De altfel, ea a fost cel mai în vârstă pacient îngrijit în cadrul acestui spital. După cum au afirmat medicii, femeia a avut nevoie de suport de oxigen, iar comorbidităţile îi puteau pune viaţa în pericol. „Pacienta s-a adresat iniţial Spitalului Clinic Paşcani, judeţul Iaşi, acuzând dispnee, tuse productivă de aproximativ 2 zile. De acolo a fost dirijată către UPU Spiridon unde a fost consultată cardiologic şi s-a constatat şi diagnosticul de Covid 19. La internare avea o stare generală influenţată, afebrilă, conştientă, greu cooperantă”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, conform sursei citate.

Citește și - România rămâne fără antibiotice! E criză în toată Europa, iar cauza e necunoscută

A stat internată timp de 10 zile

De altfel, conducătorul unităţii a apreciat că, pe lângă tratamentul medicamentos, un factor decisiv pentru recuperarea pacientei a fost optimismul său, dorinţa ei de a se vindeca şi de a pleca acasă. „Suntem mulţumiţi şi bucuroşi că dorinţa pacientei noastre este pe cale de a se îndeplini. Aparţinătorii acesteia vor ţine legătura cu medicul curant pentru a fi informaţi cu privire la conduita terapeutică ce trebuie repectată şi necesitatea următorului control”, a mai spus Florin Roşu.

Conform DSP Iaşi, în acest moment, la nivelul judeţului Iaşi, sunt libere 20 de paturi la ATI, destinate pacienţilor testaţi pozitiv. Astfel, există câte patru paturi disponibile la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul de Neurochirurgie şi câte şase paturi la Spitalul „Sf. Spiridon” şi la Spitalul Municipal Paşcani.

3.488 de cazuri noi săptămâna trecută

image

Ministerul Sănătăţii a informat că în perioada 9-15 ianuarie 2023 au fost înregistrate 3.488 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Potrivit sursei citate de Agerpres, 932 dintre cazurile înregistrate în ultima săptămână au fost la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală. Până în prezent, pe teritoriul României au fost înregistrate 3.319.680 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, incidenţa înregistrată la 14 zile fiind de 0,28.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net