Măsură fără precedent în tenisul mare: sportivii pot evolua și dacă au COVID19

Organizatorii primului Grand Slam al anului, Australian Open, au surprins prin lipsa de măsură de precauție față de pandemie. Căci jucătorii competiției de la Melbourne nu doar că nu vor trebui să facă teste COVID19, dar chiar ar putea evolua şi în cazul în care sunt infectaţi. Anunțul a fost făcut oficial chiar de către directorul turneului, Craig Tiley, citat de BBC.

image

„Am vrut doar să urmăm ceea ce este în prezent în comunitate. Am făcut un pas mai departe, făcând o recomandare de nu evolua atunci când eşti bolnav”, a declarat personajul menționat. Decizia pare cel puțin curioasă, dacă ne amintim că, anul trecut, jucătorii au trebuit să testeze zilnic şi să se izoleze dacă sunt pozitivi. Mai mult decât atât, la ediția precedentă au putut participa exclusiv sportivii vaccinați, iar în 2021 evenimentul a fost într-un efectiv extrem de restrâns. Organizatorii turneului din Australia au fost extrem de fermi, la ediția anterioară, fostul lider mondial, sârbul Novak Djoković (5 ATP), fiind expulzat chiar înainte de turneu, pentru că refuza să se vaccineze. 

„Le-am spus clar jucătorilor noştri, precum şi personalului nostru, dacă cineva nu se simte bine, să stea acasă, personalul nostru medical va continua să monitorizeze acest lucru, cu jucătorii în mod individual. Este un mediu normalizat pentru noi şi, la fel ca la crichet, vor exista potenţial jucători care vor concura cu COVID-19”, a mai punctat oficialul. Săptămâna trecută, jucătorul de crichet Matt Renshaw a continuat să joace pentru Australia într-un meci de test împotriva Africii de Sud la Sydney, după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Australian Open începe luni, 16 ianuarie şi durează până duminică, 29 ianuarie.

Djoković, ca un butoi cu pulbere

În pregătirea Australian Open, Novak Djoković a jucat la Adelaide, tot în Australia, turneu pe care l-a și câștigat. Sârbul s-a impus cu 6-7(8), 7-6(3), 6-4, în fața americanului Sebastian Korda (33 ATP). Doar că nervii lui Novak Djoković au cedat, în timpul meciului, fiind surprins cum a răbufnit la adresa apropiaților săi. Potrivit presei internaționale, fostul lider mondial s-a supărat pe fratele său, Marko, dar și pe agentul Edoardo Artaldi, fiind filmat cum le cere insistent să părăsească arena. „Out! Du-te afară! Da, tu, ieși!”, „a tunat” tenismenul, iar cei doi s-au ridicat de pe scaune și au plecat, fratele său revenind ceva mai târziu în arenă.

Ieșirea nervoasă s-a petrecut la finalul setului întâi, pierdut în tie-break, cu 6-7(8), iar atmosfera tensionantă s-a menținut și-n timpul setului secund. Dincolo de acest incident, Novak Djoković și-a adjudecat cel de-al 92-lea titlu ATP din carieră, după o finală epuizantă, de trei ore, bifând a 34-a victorie la rând în Australia. „Mulțumesc echipei mele pentru că mă tolerează în momentele grele, așa cum au fost cele de astăzi. De asemenea, a fost o săptămână uimitoare și voi ați făcut totul posibil. Fratele meu, Marko, este și el aici. Nu îl văd atât de des, așa că apreciez că a venit aici”, a declarat jucătorul de tenis, cerându-și scuze, după finala câștigată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
roland garros gettyimages 1278043701 jpeg
hagi petrescu jpg
Simona Halep jpg
alexia carutasu tragere la sorti jpg
Ştefan Radu FOTO SS Lazio