Boris Becker, despre viața din închisoare: ce l-a marcat după gratii

Ultima actualizare:

​Fostul lider al tenisului mondial, Boris Becker a povestit despre perioada petrecută după gratii, în urma condamnării la închisoare cu executare. Legenda „sportului alb” a ispășit o pedeapsă de opt luni, cu toate că inițial primise o sentință de doi ani și jumătate. 

Boris Becker a fost în închisoare pentru opt luni (FOTO: Getty Images)
Boris Becker a fost în închisoare pentru opt luni (FOTO: Getty Images)

„Am învățat o lecție grea. Una foarte scumpă, una foarte dureroasă. Dar toată treaba asta m-a învățat ceva foarte important și util. Unele lucruri se întâmplă dintr-un motiv întemeiat. Ești un nimeni la închisoare, ești doar un număr. Al meu era A2923EV. Nu mă numeam Boris. Eram doar un număr, iar lor nu le pasă cine ești. A fost momentul în care m-am simțit cel mai singur din toată viața mea”, a povestit Boris Becker într-un interviu pentru Sat1. Printre momentele de cumpănă, au fost și câteva „licăriri”, una dintre acestea petrecându-se de ziua lui, pe 22 noiembrie, când colegii de închisoare i-au pregătit un tort: „Nu am experimentat niciodată o asemenea solidaritate în lumea liberă”.

Cea mai grea încercare din viața lui

Ultimele ore în închisoare au fost și ele cu o însemnătate aparte, Boris Becker amintindu-și: „M-am așezat pe marginea patului de la șase dimineața și am tot așteptat ca ușa celulei să se deschidă. Au venit la șapte și jumătate, au descuiat ușa și au întrebat: ești gata? Am spus: iată-mă! Am împachetat deja totul”.
Boris Becker a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru că a ascuns bunuri și împrumuturi în valoare de 2,5 milioane de lire sterline, în ideea de a evita plata datoriilor. „Desigur că am fost vinovat. Ani de zile am făcut greșeli, am avut prieteni falși. Acest timp petrecut în închisoare m-a adus înapoi”, a mai spus fostul tenismen.

În trecut, mai exact în anul 2002, Boris Becker mai fusese condamnat pentru evaziune fiscală în Germania, în urma căreia a primit o pedeapsă cu suspendare. Dincolo de problemele legale, legendarul jucător de tenis rămâne în istorie pentru finala câștigată la Wimbledon, în 1985, pe când avea doar 17 ani și devenea cel mai tânăr și primul jucător fără să fi fost cap de serie, care cucerea titlul masculin al competiției. Acelui titlu aveai să i se mai alăture, în timp, două în același turneu, apoi alte două la Australian Open și unul la US Open. În vârstă de 55 de ani, Boris Becker a reușit să ocupe primul loc în ierarhia mondială a tenisului mondial masculin, începând cu 28 ianuarie 1991.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net